Välkommen till din nya favoritblogg!

Hur är det att åka på träningsresa med mig och Rosa Skrot?

För några år sedan gjorde jag träningsresa till Thailand. Efter det har jag svängt i klimatfrågan och gör nu alla mina träningsresor hemma i Åre där jag också bor. Är du nyfiken på träningsresa, kom till mig i Åre. Jag gör klimatsmarta träningsresor i Sverige i liten grupp!

Träningsresor och träningshelger  i sverige 2020

Nedan, om hur det var att åka på träningsresa till Thailand med mig som coach:

Ja, det kan man ju undra. Den här våren har gått så fort, jag har knappt hunnit summera längs vägen. Jag låter Eva Ståhlemar, Susanne Asp och Hanna Karlsson som var med summera åt mig och er. Alla de kom från Stockholm men vi hade resenärer från andra delar av Sverige med oss också och kan ni tänka er att åldrarna varierade mellan 18 – 60 och vi alla hade så roligt ihop. Träning förenar!

1) Hur kom det sig att du åkte på träningsresa?

Eva: Jag har under vintern inte lyckats träna ordentligt, och då jag har problem med ryggen behövde jag komma igång med träningen på ett bra och kontrollerat sätt.

Hanna: Jag var i behov av att vila upp mig och skulle åka iväg själv en vecka på semester men ville inte bara ligga rätt upp och ner på en sandstrand så letade alternativ. Hade hört talas om träningsresor och tänkte att det vore det perfekta alternativet förutsatt att jag hittade rätt upplägg.

Susanne: Jag har kikat på träningsresor till och från sista åren och varit nyfiken på hur det är att fokusera en vecka på träning och även hur det är att resa själv och bara fokusera på mina egna behov.

khokohkhao-haplabeach-1

thailandsresan dag 1-1

thailandsresan dag 1-2

traningsresathailand-29

 

2) Varför valde du Rosa skrots resa nu i mars?

Eva: Rosa skrots resa erbjöd ett unikt koncept riktat till kvinnor i alla åldrar där alla oavsett förutsättningar är varmt välkomna. Jag lockades av konceptet att vi skulle ”go with the flow” och lämna projektledarrollen hemma!

Hanna: Jag googlade träningsresor mars i och med att jag hade bestämt semester men inte vad jag ville göra och fick där syn på Rosa Skrots resa. Mailade och ringde dem och det fanns som tur var en plats kvar i och med att jag sökte/ bokade bara två veckor innan avfärd. Jag gillade upplägget kring träning och att det lät uppstyrt men ändå avslappnat.

Susanne: Jag har inte tränat på Rosa Skrot (då jag bor och jobbar norr om stan) men träffat Camilla vid några tillfällen och följt Rosa Skrot på Facebook. Resan låg rätt i tiden för mig och det kändes som ett bra avstamp för att komma igång med träningen nu efter vinter och mörker. Då jag älskar Thailand (6:e resan dit) gjorde valet enkelt. Detta lockade mig mer än att åka på träningsresa i Europa då jag gillar värmen, maten och allt därtill som Thailand erbjuder.

traningsresathailand-49

traningsresathailand-69

traningsresathailand-52

traningsresathailand-54

3) Hur upplevde du resan?

Eva: Detta var en helt fantastisk resa med härliga människor, skojig träning och en reseledare som verkligen gjorde sitt yttersta för att alla skulle må bra och trivas! Vi hann se och uppleva så otroligt mycket under resan så som fantastiska stränder, marknader och utflykter för den som ville. En av höjdpunkterna, förutom träningen, var att snorkla med havssköldpaddor.

Hanna: Helt fantastisk Jag flög inte ordinarie flygresa utan hade egen flygbiljett som var väldigt bra. Från och med att jag landade och Camilla hämtade mig så var allt så bra ordnat/ uppstyrt och alla så trevliga. Villa Mangosteen var en väldigt trevlig resort! Träningen höll bra nivå och lagom för 35 graders värme och alla stränderna vi besöka var toppen. Valfriheten att ändå göra vad man ville var också väldigt bra.

Susanne: Resan var helt fantastisk. Tack vare att vi var uppe tidiga mornar blev det även en skön avkoppling/semester då vi hann med så mycket utöver träningen i form av utflykter, marknader, strandhäng mm. Kul att åka själv och träffa så många härliga tjejer.

stående khokoh-2

traningsresathailand-65

Gruppbild efter avslutningspasset ”go coco nuts” – ett pass med kokosnötter som tjejerna skulle transportera med sig runt resortens pool

4) Hur upplevde du träningspassen?

Eva: Det var en härlig mix av styrka och kondition, och det bästa med alla övningar var att de justerades efter individens behov och gav därmed alla möjlighet att kunna delta på sina egna villkor. Något jag inte glömmer i första taget är övningen kålmasken i vattenbrynet, galet jobbigt och så roligt!

Hanna: Mkt bra Lagom nivå för värmen och att man kunde lägga sig på sin egen nivå och att valfriheten fanns att avstå. Jag hade nog gärna tränat ännu mer pass…men det är lätt att säga tillbaka i sverige…

Susanne: Mycket kul och annorlunda pass där jag fick med mig en hel del kul övningar som jag kommer ta med mig i min framtida träning.

khokohkhao-haplabeach-29

thailandsresan dag 1-15

thailandsresan dag 2-29

5) Hur känner du kring träningsresor generellt (och vill du åka igen?)

Eva: Att kunna röra på sig och njuta av en aktiv semester gav definitivt mersmak. Jag kan absolut tänka mig att åka på en träningsresa igen, men det kommer vara svårt för andra arrangörer att mäta sig med Rosa skrots fantastiska koncept! Om jag skulle sammanfatta denna resa med två ord så är det träningsvärk & glädje!

Hanna: Generellt så känns träningsresor som ngt jättebra Och jag KOMMER absolut åka igen

Susanne: Ett mycket bra koncept och jag kommer med största sannorlikhet åka på flera, men då får de gärna vara liknande denna. Nu när man har facit i hand lockar detta mycket mer än att åka till något större mer opersonligt träningsresmål. Det känns som man hittade det bästa på första försöket

traningsresathailand-66

Jag blev superthailandfrälst och längtar tillbaka. Prisläget i Thailand i kombination med vädret och värmen var en jackpot!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!