Välkommen till din nya favoritblogg!

Gör det viktigaste först

Jag pratar ofta om att ha ett starkt varför i träningen – att veta varför den är viktig, vart den ska ta dig och vilken skillnad den gör i grunden för just dig. Ditt varför är ditt eget och från ditt varför kan du hämta kraft och ta avstamp. Det här är steg ett i det mesta men ändå lätt att tappa bort. Det är mot ditt varför som du kan luta dig och gå till om det känns motigt, eller det regnar eller du tappade mobilen och glaset gick sönder och dagen är allmänt dålig. Ett ögonblicks insikt och ditt varför leder dig rätt.

Men så sitter man där ibland, med evighetslånga listor och massor av saker att göra. Det borde tvättas, städas, fönstren måste putsas någon gång faktiskt och de där viktiga papprena ska postas. Någon måste fixa presenten till kalaset och hur blev det med ventilationsfiltret? Jag kan bli tokig av en himla massa administration och vardagsgrejs som jag sällan känner att det leder till något extra speciellt, när avbockningen inte har någon tillfredsställelse i sig. Men saker måste göras. Då har jag ett knep. Det är inte gör det viktigaste först så som ni tror nu.

Eller jo. Det är gör det viktigaste först. Men det ät inte det viktigaste av att dammsuga eller att posta papper. Det viktigaste först är att gå till min överblick över helheten och se att ja, jag behöver dammsuga, men jag vill också hinna träna och kramas. Min träning är viktig och kommer behöva göras oavsett dammsugningsstatus, inte för att jag måste eller har något krav att göra den exakt varje dag utan för att när jag ger mig själv träningsbiten i helheten så mår jag bättre. Jag får måluppfyllelse i det lilla, eftersom träningspasset har ett starkt varför. Jag kommer att få energi och det kommer ge mig mer kraft och vilja att fortsätta med att ta tag i de andra grejerna.

Så. Nu ska jag fortsätta på min lista – jag har saker att göra både före och efter lunch, men på lunchen ska jag ge mig ett lunchträningspass som boost. Stora viktiga delar och små mindre viktiga. När jag har dem på papper vill jag alltid ha min träning med. Den är högprioritet för jag mår så himla bra när jag låter den vara det. krigare-23

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!