Välkommen till din nya favoritblogg!

Träningsmissarna du inte vill göra

Den mesta träning som blir av är bra träning. Sedan finns det de där sakerna som folk gör på gymet eller i träningslokaler där jag inte kan låta bli att se även om jag är där för att göra mitt.  När jag ser det blir jag:

Eftersom jag har några sådana pratade jag med några kollegor och här kommer våra gemensamma värsta träningsmissar som folk gör, helt utan inbördes ordning och självklart med brasklapp!  Den är att vi inte kan säga att någon gör fel, om man inte vet personens syfte eller varför bakom ett övningsval. Ibland kan det finnas en fin anledning att göra något på ett annorlunda sätt, och vem är jag att döma ut det. Så med det sagt. Här kommer träningsmissarna jag önskar att du inte gör och utöver det praktiserar jag ”sköt dig själv och skit i andra” :).

MARKLYFT MED RUNDAD RYGG:

När personer gör marklyft med rundad rygg är det som att något går sönder inombords. Det är så för att det är så stor risk att förr eller senare går något sönder på den som gör det- och den disken i den ryggen och den smärtan, den önskar man ingen. Därför blir känslan inombords när jag ser marklyft med rundad rygg:

 

SIDOSTEG MED GUMMIBAND UTAN SPÄNNING I GUMMIBANDET:

Sätt gummibandet runt vaderna eller anklarna. Kliv ut så att du får spänning i bandet – SEDAN – kliv åt sidan. Yay! Annars får du liten eller ingen effekt av det där sidosteget you know och när du kliver med sladdrigt gummiband blir jag:

 

 

ARMHÄVNINGAR ELLER BENBÖJ MED MINIMALT RÖRELSEOMFÅNG:

…Eftersom det ger så lite att göra rörelsen liten, när den kan ge så mycket när den görs större. Jämför med om du ska skjuta iväg en gummisnodd och du först inte töjer gummisnodden. Då faller den platt till marken, om du töjer den och prickar och släpper kommer den flyga många meter! Därför, benböj med minimiomfång:

 

PROMENADER I SYFTE ATT GÅ NER I VIKT, WHILST DRINKING SHAKES med mer energi än du gör av med.

Please.

ATT VÄLJA FLUGVIKTER I ONÖDAN I RÄDSLA ATT BYGGA MUSKLER

(kommenterar ej)

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!