Välkommen till din nya favoritblogg!

Yogarösten

Finns det yogaklasser du velat stanna på i timmar för att instruktionerna är så väl avvägda, kommer i rätt tid och rösten så behaglig? Jag vet några sådana röster. Jag vet också de klasser jag aldrig kommit till ro på, för att rösten liksom inte matchat med orden eller att det aldrig blev någon känsla. Så svårt tänker jag mig att det är, att se till att yogarösten är rätt kalibrerad. Hr du velat lämna för att en röst landat dåligt hos dig?

Jag har varit förkyld i en vecka. Stämbanden har fåt ta mycket av smällen och jag har haft en irriterande rethosta som dykt upp och snörpt ihop halsen, du vet sådär så att det inte går att andas och man måste störthosta och tårarna sprutar. Så.

Jag har ändå kunnat jobba på gymet (med halstabletter och vatten nära til hands) och häromdagen fick jag en så oväntad kommentar. ”Du har en så behaglig röst när du instruerar, som att du skulle kunna leda yinyoga”. Jag måste säga att jag tror att det är förkylningen, för jag tänker snarare helt tvärtom. Att min röst passar till löpcoachning och instruerande av tekniker, men inte att förmedla lugn tilltro till kroppens system i en yogapose. Att den är mer pigg och ljus och ivrig än från-magen-lugn.

yogaposition halv duva

 

Så spännande och unikt det är med allas våra röster, men kanske än mer intressant hur vi kan förmedla en helhet med ord, tonläge och kroppsspråk, en helhet som kan bli rätt eller upplevas som obekväm eller i alla fall inte som en matchning.

Namaste!  Kommentaren gjorde mig glad och jag bär den med mig framåt, även när stämbanden är opåverkade. Vad är ditt förhållande till yogaröster?

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!