Välkommen till din nya favoritblogg!

5 tips för lyckat lopp

Maj månad kryllar av lopp, mestadels sådana man springer men också några på två hjul. Jag vill i samarbete med Coldzyme ge fem tips för lyckad och bra uppladdning där du ger dig själv chansen att lyckas så bra som du tänkt!

1) Det praktiska: Se till att ha allt det praktiska på banan cirka en vecka innan tävling. Det ger dig lugn och ro att fokusera på din huvuduppgift, – som kan vara att sätta personligt rekord, ha roligt eller att hålla nerverna i schack. Att ha koll på sådant som var och när nummerlappen hämtas, vilken utrustning du ska använda, hur du ska resa till och från och att i tid se över dessa fakta skapar fina förutsättningar för topprestation.

2) Det du tränar: Hur man bäst tränar veckan inför tävling är individuellt. Själv brukar jag dra ner på träningen ganska markant. Om tävlingen är på en lördag kör jag distans eller kort intervall på måndagen. Lugn återhämtningsträning på tisdagen, kan vara yoga eller rörlighet exempelvis, snabbdistans med lite test av tävlingsfart på onsdagen, dock utan att maxa – men så jag väcker kroppen, vila på torsdagen och lätt aktiveringsjogg på fredagen. Så bygger jag power för prestation.

coldzyme

3) Det mentala: Sätt ett tydligt mål och syfte och tänk med din tävling. Oavsett om det är din första tävling eller om du är van bör du alltid ha ett mål och mening med just den här tävlingen, detta för att du enklare ska kunna fokusera men också sedan kunna bedöma huruvida det gick bra eller inte. Att ha ett mål med tävlingen gör det mer sannolikt att det kommer gå bra!

  • Vad har tävlingen för syfte? (första gången x, testa y, våga b?)
  • Vad har jag för mål med tävlingen? (tidsmål? procentmål? känslomål?)
  • Vad ska jag ha för tänk? (teknikfokuserad? taktikfokuserad? mental tändvätska – nu jävlar?)

4) Håll dig frisk: Ta kliniskt testade Coldzyme med start en vecka innan tävlingsdagen. Några sprut i munhålan varje skapar en skyddande hinna/barriär där virus och bakterier inte får fäste. Andra tips i förebyggande syfte är att tvätta händerna extra ofta och röra dig mer utomhus.

5) Energi in: Se till att ligga på plus på ditt energikonto! Detta gäller både sömn, glädje och näring. Ät bra och näringsrik mat på glada och fina råvaror. Fyll på med vätska sista dygnet (du behöver inte vattenladda flera dagar innan, det urlakar bara kroppen och gör att du behöver kissa ofta). Gå och lägg dig i tid. Andas djupt. Umgås med vänner och familj som ger energi och släpp att göra-listor som stressar dig.

Lycka till på ditt lopp – Coldzyme och jag tror på genomförande i topp!

Detta inlägg skrevs i samarbete med och är sponsrat av Coldzyme – förebyggande förkylningspreparat som finns på apotek och hälsokost. TIPS; berätta vilket lopp du inte gärna missar på Coldzymes sajt och vinn valfritt till värde av 4000 kr!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!