Välkommen till din nya favoritblogg!

Intervallpass att återvända till

Detta intervallpass som jag vill dela med mig av till er sprang jag med nöje igår. Det är också ett pass jag kommer att återvända till eftersom jag verkligen gillade mitt upplägg. Passet fungerar väl för de flesta som kommit igång med sin löpning. Jag bedömer att för ren nybörjare blir det lite i mastigaste laget, men det beror såklart också på valt tempo!

image

Sträva efter att springa första och sista intervallen i samma fart. Rusa inte i början. Passet innehåller 18 intervaller, vilket är en hel del, samtidigt är vilan förhållandevis lång och att passet är delat i tre block hjälper. Ett block i taget
Easy way out i namnet hänvisar till att när två tredjedelar av passet är sprunget blir den sista tredjedelen lättare (eller ja, intervalltiden blir i alla fall kortare). Du får en mental nerförsbacke som en gåva, vilket imponerar på lätt intervallstumma ben och du säkrar därmed att hela passet checkas av. Easy peasy.

Sofys intervalltrippel med easy way out

Passet består av tre block, samt uppjogg och nedjogg. Utförs med fördel utomhus på väl upplyst raksträcka med gatubelysning. Detta för att ha bra riktmärken och hålla jämnt tempo utan klockkoll. Passet är toppen att köra tillsammans, även om om ni håller olika fart då ni med stor sannolikhet hela tiden ser varandra.

Uppjogg 5 – 10 minuter. Avsluta med några fartökningar aka stegringslopp för att väcka pulsen.

Block ett:
6 x 1 minuts löpning. Lugn gåvila 30 sekunder mellan intervallerna. Jämnt löptempo, högt men inte rusande. Behagligt obekvämt är en känsla att sträva efter. ”Jag vill stanna – men jag måste inte”.

Vila 2 min 30 sek. Skaka ur, pusta. Drick om du har vatten med dig.

Block två:
6 x 1 minuts löpning. Vila 30 sekunder mellan intervallerna. Se ovan, håll ditt tempo!

Vila 2 min 30 sek.

Block tre:
6 x 45 sekunder löpning. Vila 30 sekunder mellan intervallerna. Samma tempo!

Nedjogg, 5 – 10 minuter.

image

Lycka till, ett block i taget och massa positivt tänkande så fixar du det här galant!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!