Välkommen till din nya favoritblogg!

Intervallpass för 5 km

Igår var det tisdag. Tisdagar har seglat upp som mina intervalldagar med fullt fokus på kvalitetspass med konditionsbygge till mina stora utmaningar för 2015. Alla kan springa intervaller, det är dagens sanning (eller gå/springa). Du behöver bara bestämma dig, ha ögonen på ditt varför och genomföra. Även om det kallregnar. Här följer ett pass som passar bra för dig som vill springa en snabb femma, eller som jag bygger kondition mot längre intervaller kring tröskel men inte riktigt är där ännu.

TIPS nr ett: Ett av mina bästa tips är att verkligen LADDA för intervallpass. Prata om dem. Gå igenom de innan. Se till att alla delar av din kropp i god tid är medveten om att intervallpasset ska komma. På så sätt hinner du landa i känslan att det blir jobbigt – men att det blir bra! Du vet att du behöver äta mellis den dagen. Du hinner ladda med en peppig musiklista eller ha favoritlöparjackan tvättad.

Såhär såg passet ut:
image

Och jag hade tjatat om det både på instagram och i TEAMuppochhoppa på facebook. Jag var redo. Klockan var 20.00 när jag drog iväg, det var mörkt och det duggregnade. Kallt, men uppfriskande.

När jag passerade fotbollsplanen med löparbanor runt bestämde jag mig för att intervallpassets skulle gå av stapeln nere på löparbanan istället för uppe på cykel/promenadstråket. TIPS nr 2: Med dubbla fotbollslag på planen går det inte att vika ner sig.

Musiken dundrade. Regnet silade genom strålkastarnas sken. Marit bergman sjöng ”this is the year – this is the year it all will happen” och jag sprang. De första fem intervallerna var intensiva men härliga. Nummer fyra och nummer fem är alltid tuffa men det gick fint att hålla ihop. TIPS nr 3: En fördel med att springa på bana, eller för den delen fram och tillbaka på en raksträcka är att du fartkontrollerar per automatik. Så långt som du hann på förra ska du hinna på nästa – om tiden är densamma.  Salem Al Fakirs Good Song är en humörhöjare av rang, och ”du söker bråk, jag kräver dans” gav känslan att vara i full kontroll. Jag väljer. Jag leder mig själv mot målet.

löparförening i malmö

Kläder från långvariga samarbetspartnern Craft Sportswear

(Det här är ett ganska tufft pass blev jag varse. Om du lägger in en serievila om ca två minuter efter de första fem intervallerna är det ingen som klandrar dig.)

De tre nästföljande intervallerna genomfördes med kontrollerat tryck. Hjärnan är så tacksam över nedkortad intervalltid så det går att springa på den energin i alla fall första intervallen. De andra två får krigas igenom som vanligt. Jag genomförde med snabbare fart än de första fem och med hopp att det skulle finnas lite kraft kvar för ännu en ökning. Rihanna tyckte att jag skulle skina som en diamant och jag svarade upp.

Mjölksyran, min kära vän kom och hälsade på de två sista intervallerna. Jag satte ögonen på målet och öste på samtidigt som Håkan Hellströms ”det kommer aldrig va över för mig” rullade in med tung basgång. Intervallpasset tog slut, som tur var, men känslan av styrka lever än.

Här hittar du min playlist som jag döpt till Spring! – Passar tydligen för intervallpass för snabba femkilometrare såväl som för lugnare och längre!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!