Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips om backintervaller

Idag vill jag dela med mig av ett tips om backintervaller som jag verkligen tycker att ni ska ta till er eftersom det gör stor skillnad. Backintervaller har jag skrivit en hel del om, kika på nybörjarguiden för backintervaller om du vill ha en bra grund!

Funktionell träning att träna för faktiska utmaningar som vi ställs inför. Det kan vara en dynamisk rörelse att lyfta en vikt från golvet och avsluta i en axelpress, som om du skulle ställa en grej på en hylla. När vi tränar kondition inför ett mål eller en tävling är det bra att göra förberedelserna tävlingslika. För mig är det funktionell träning, och i synnerhet detta tips.

image

 

Viktigt tips om backintervaller: 

När du springer eller cyklar eller åker skidor i backe, avsluta inte dina intervaller på krönet – fortsätt en bit till! Ta dig över krönet och backens slut med tryck och blicken in i fortsättningen. Stanna/vänd förbi krönet en bit in på platån.

image

 

Varför? Jo, för att det är funktionellt! I det där loppet du tränar till, eller för den delen, nästa pass som inte är ett intervallpass, ska du uppför backen och sedan fortsätta ta dig framåt. Du vill bygga en stark vana och rutin att backar passeras. Att i just backintervaller lägga grunden för att fortsätta framåt efter krönet skapar en jättebra grund av fart och kraft i ditt muskelminne, något du har nytta av i varje backe du passerar.

image

Igår körde jag långa intervaller på cykel, med avslut där det rullade lätt nerför. Bilden visar hur enkelt det hade varit att vända vid busskuren, där finns också utrymme att vika av åt sidan. Att fortsätta trycka på över krönet och förbi i backintervaller ger mig massor när det kommer till tävlingsdag. Nästa gång du befinner dig i backe bland andra kommer du själv kunna se vilken skillnad din nya smartare och mer funktionella intervallbackträning gjort för dig!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!