Välkommen till din nya favoritblogg!

Lugn löpning på löpband – tipsen

Lugn löpning på löpband, check! Hur går det med min löpupptakt? Jo tack, fint! Idag har jag tränat pass 3, vecka 1 och allt går enligt plan. Idag blev det således 40 minuter lugn löpning på löpband, ett pass som jag hade förträngt och i morse trodde låg först i nästa veckas planering. Jo, så hade jag också lagt noteringen ”mitt mest utmanande pass” precis efter passbeskrivningen i planen, så inte konstigt att min hjärna ville hoppa över det och istället trodde det var intervaller som var dagens uppgift…

Tji fick jag när jag tittade på planeringen och fick snällt gå från en tanke om intervaller till 40 min lugn löpning. Jag är glad att jag genomförde och efter passet lämnade jag Sats Åre glad och pigg.

Lugn löpning på löband – tipsen

Att springa längre – allt är relativt – på löpband är något man vänjer sig vid om man gör det ofta. För många herrans år sedan sprang jag ofta mellan 7-11 km som morgonpass på löpband under vinterhalvåret, något jag i början tyckte var trist och sedan blev det vardag och faktiskt ganska skönt och enkelt. Jag fick en del kommentarer på insta stories också idag, att löpband inomhus ÄR utmanande för hjärnan. Jag håller med, därför kommer här mina tips:

  1. SMART VAL. Hitta neldningen till att du tycker att du är smartast som väljer inne. Helt enkelt ett mentalt mindgame; Så smart att välja inne för då har jag…närmre till jobbet….närmre till duschen…kan ha min favorit t-shirt eller vad som fungerar för dig.
  2. Variera tempot lite grann då och då. När du börjar bli trött är det inte alltid för att du faktiskt ÄR trött utan mest tycker det är tråkigt. Ta för vana att bygga in än så lite fartökningar/sänkningar och förändring i motlut. Totalen/snittet blir ändå samma men du tycker att det händer något. Var 5-7 minut försöker jag förändra något.
  3. Titta på netflix! Eller lyssna på favoritpodd! Tittar nästan hellre på något med handling, än bara lyssnar på podcast eller musik. Att titta på en serie gör att tiden går fortare och du kan fokusera på annat, det som händer på skärmen. Benen rör sig ändå!

4. Använd motståndet till att bygga pannben. För varje pass du genomför här, pass som från början är motiga, inte så lustfyllda eller helt enkelt inte känns kul så bygger du pannben och självförtroende. När du genomför bevisar du för dig själv att DU ÄR EN SÅDAN SOM GÖR ÄNDÅ! Det blir lättare allt eftersom och du kan lita på att du fixar det och att din viljestyrka vinner.

5. Gå på rutin. Bygg in en rutin som gör det lättare, vi är vanedjur vi människor och om du kanb bygga in rutiner som gör att det går mer av sig själv kommer du inte reflektera över att du gör det. Försök därför att lägga längre pass soms springs på löpband till samma dag och tid, så att de blir en vana och behöver inte fatta beslut kring skeendet.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!