Välkommen till din nya favoritblogg!

Spring i terräng!

Jag är glad att Sverige går man ur huse och deltar på alla lopp så att de säljs slut. Om jag hade varit i löparform hade jag löptränat i terräng denna vår, det är min absoluta favoritlöpning förutom backintervaller. Att välja var man sätter fötterna på smala stigar, runda stora stenar och hoppa över grenar ger en rolig och händelserik löpning som dessutom tränar kroppen på ett annat sätt än löpning på slät mark. På det sättet började jag att springa och så vill jag fortsätta. Att springa i skogsterräng är tacksamt eftersom ett härligt lugn infinner sig. På små stigar finns inte utrymme för att fundera på tid och pace.

Salomon har tagit till vara på vår kollektiva löparförälskelse och naturförtjusning och skapat Salomon trailrunning tour sedan några år. Lopp som alla kan delta i, eftersom man väljer mellan tre olika sträckor (5, 10 eller 21 km). Hela nitton lopp ingår i touren, från Skåne i Söder till Umeå i norr. Nytt för i år är att man kör två ”tourer i touren” med prispengar, dels koras en vinnare som har bäst resultat som räknas från fyra av de totalt sju tävlingarna om 21 km (7 Suunto Ambit challenge) och en från de 5 bästa 10 km löparna av 18 tävlingar (Tiger balsam trail tour).

Idag var jag på pressträff med Salomon och Suunto. Lyssnade på pulsföreläsning gjorde jag också, mer om det en annan dag!

Touren startar med första loppet nu på lördag, med loppet Stockholm Spring Cross som går på Stora skuggan och avslutas med tjurruset den 6 oktober. Mer info och anmälan på Salomontrailtour.se – det är inte slutsålt ännu!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!