Välkommen till din nya favoritblogg!

Tio löpartips

1) Tänk på din hållning! Upp med bröstet, blicken framåt, axlarna bakåt. Var stolt över din löprunda, alla runtom kring är ju sjukt imponerade!

2) Knyt dina händer mjukt, som om du höll ett ägg i händerna ungefär. Krampaktigt knutna händer gör ingen glad.

3) Appropå glad. Le! Din hjärna kickar igång endorfiner av löprundan, men innan de hunnit verka och märkas, le, det smittar av sig på både omgivningen och dig själv.

4) Släpp tanken fri. På med grejerna. Ut i naturen. Låt både benen och tanken sköta sig själva för en halvtimme och du ska se att de där irritationerna, funderingarna och problemen du nyss bar på har landat någon annanstans. Eller har en bra lösning.

5) Köp bra skor. Gärna i en design som gör dig lycklig.

6) Anmäl dig till ett lopp och sätt ett utmanande tidsmål som engagerar dig. Ett mål som det faktiskt blir av att du springer intervaller och snabbdistans för att nå.

7) Testa att springa några snabba varv på en löparbana. Hör låtsassupportrar klappa dig fram när du länger steget på upploppet. Att leka och fantisera gav oss massor när vi var små. Också när vi är stora.

8) Hör skillnad på när kroppen säger att den är obekväm (mjölksyra) och när den har ont. Genomlid det första, undvik smärta.

9) Löpning i nerförsbacke? Låt överkroppen följa med i backens lutning, landa på framfot/mellanfot och låt benen rulla. Lägg inte onödig energi på att bromsa.

10) Oavsett hur fort eller sakta du springer är du en löpare. Du springer. Du kan. Se punkt ett.

sofia uppochhoppaintersport

 Det här inlägget är en del av det sponsringssamarbete och ambassadörskap uppochhoppa.se har med Intersport

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!