Mitt bästa ”hinna med i vardagentips” är att laga mat för två dagar på en gång. I måndags gjorde jag lax med citron och casewnötkross i ugn. En rätt man också med fördel kan göra med lime istället för citron, eller med både och. Jag gjorde två formar på en jättelax så det räckte till sex vuxenportioner och två barnportioner.
1) Lägg en laxsida i ugnsfast form. Strö citronflingsalt på fisken.
2) Hacka casewnötter grovt och lägg ovanpå saltet.
3) Ringla över sweet chili sås, tvätta en ekologisk citron noga, och riv över skalet över fisken. Pressa sedan citronjuice över fisken. In i ugnen på ca 175 grader, i max 20-30 minuter.
4) Koka valfritt tillbehör. Jasminris, fullkornsris, quinoa, potatis är sådant jag tycker passar. Servera med grönsaker och en klick turkisk yoghurt.
Om man vill kan man också röra ihop de delar som jag lägger ovanpå fisken till en röra först, och låta denna dra en stund. Nu hade jag inte den tiden, och det blir gott och smakrikt ändå. Nötterna ger härligt crunch till denna vardagsrätt!