Välkommen till din nya favoritblogg!

Multisporttävling och energiintag

Under en tävling om 6 intensiva timmar gäller det att fylla på med energi.

Före tävlingen: En bra frukost är A och O, sedan gäller det att ha vattenflaska på cykeln och camelbak eller liknande vattenryggsäck på ryggen. God vätskenivå minskar risken för kramp! Om man vill ha enbart vatten eller sportdryck beror lite på hur kroppen reagerar på sportdryck, är du osäker så kör vatten, men gärna med en tablett resorb i för att få salter och mineraler!

Under tävling: Se till att laget fyller på med energi allt eftersom tävlingen fortgår. När man behöver äta och dricka är individuellt – men en bra tumregel är att fylla på efter klockan snarare än efter känslan – då slipper man dippar.  Något litet varje påbörjad timme tycker jag personligen är en bra tumregel. Bars med tuggmotstånd, nöt-fruktblandning, energi i gelform är bra alternativ. Personligen brukar jag börja med energin med tuggmotstånd och gå mer mot gel i slutet, då jag upplever gel som det som tas upp snabbast av kroppen. Känns väggen nära och musklerna slut – stanna, fyll på och skaka ur benen. Sedan är det bara att ösa på!

Efter tävlingen: Fyll på direkt! Att duscha och vila är bra, men försök se till att få i laget något rejält att äta senast en halvtimme efter avslutad fysisk aktivitet. Stretcha. Ät. Duscha. Målet efter målet bör innehålla både protein, kolhydrater och lite fett för bästa återhämtning!

Viktig grej i förberedelserna utöver energiintag. Se till att laget har grejer med för att laga eventuella punkor!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!