Välkommen till din nya favoritblogg!

Bildbeviset från min surfskipremiär som nervös nybörjare

När vi var i Småland för två veckor sedan gjorde jag surfskipremiär och här kommer bilderna. Om jag också haft film hade du sett och hört en ganska skrajsen Sofy, för även om det inte syns så blåste det faktiskt en hel del just den här dagen. Det är något med känslan innan man har kontroll som är särskilt obekväm när vatten är involverat.

Hursomhelst, jag fick instruktioner, sätta mig i och blev sedan utskjutsad baklänges förbi vassen. Ja ni ser ju, lite panik light och skräckblandad förtjusning.

Fortare än jag trodde hittade jag en skön balans och började känna mig trygg. Att sitta fast med kapell i kajak är något jag känner är riktigt läskigt, även om jag fattar att det är smart tänkt för att inte bli blöt av stänk. Men rädslan att råka gå runt och sedan inte komma ur med benen? Inte bekväm med den tanken alltså. Jag upplever att det är mycket enklare med surfski, där man ju sitter som i en urgröp grop för rumpan och benen bara, inte som en stor sittbrunn. Anyhow, jag var knappt rädd efter några minuter på premiärturen. 

Totalt fick jag ihop fyra träningspass på sjön, tre med sällskap och ett där jag paddlade ensam. Att ta lite tid till egen analys och sedan ett varv på sjön för att strunta i allt vad tekniktänk heter och bara uppleva, det var härligt som avslutande pass.

Usch, nu börjar det bli längesedan jag satt i min surfski, dags att ta upp träningen på vatten igen nu när jag är hemma och lämnat Åre för denna gång.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!