Välkommen till din nya favoritblogg!

Åre Extreme Challenge – löpningen

Som ni vet deltar ju jag med ett lag på Åre Extreme Challenge, samt hjälper ett lag med 50% rabatt på startavgiften. Är du intresserad av att vara med i laget som får rabatt, kommentera nedan om vem du är och vilken sträcka du vill genomföra (paddling 18 km, löpning 15 km eller mountainbike 31 km)!

Löpsträckan på Åre extreme challenge, – bansträckningen

I korthet: Löpning från Kyrklägdan i Åre över Åreskutan till Huså by. Banan följer den sk sommarleden via Tottliften, Sadeln och Lillskutan på väg till Åreskutans topp, 1420 m ö h. Därefter börjar nedförslöpning till Gruvbacken i Huså på Åreskutans norra sida.

2015 sprang Susanne och hon ger dessa tips:

Det jag fortfarande slås av är hur KUL det var! Skulle väldigt gärna göra om det (men saknar lag). Nästa gång blir det MAX genom stan, man får ändå lugna ner uppför. Löpsträckan är tuff upp, stavar är bra och man får räkna med att gå mycket. Särskilt upp vid tottliften.

Mina tips är att hålla farten och att springa när det planar ut, det plockar många placeringar. Toppen var krävande pga snön, men så är det ju inte varje år.

Om jag skulle göra om det skulle jag träna på att springa snabbt i obanad terräng, helst relativt brant nerför. Det var inte jobbigt, men lite trixigt för en gammal banlöpare som mig. Att springa nedför i snö på skrå var utmanande! På slutet är det grusväg och där kan man maxa igen.

Bilder i inlägget: Foto, Jakob Edholm, används med tillåtelse av Åre Extreme Challenge. 

Banan snitslas och märks ut men tävlingsledningen rekommenderar alla deltagare att vara förberedda på viss orientering vid dåligt sikt och karta och kompass är obligatorisk utrustning. När vädret är fint erbjuder Åreskutan en maffig utsikt, ta in den uppe vid kontrollen utanför Toppstugan.

Karta över löpsträckan.

Vill du vara med i ett lag som får 50% rabatt på anmälningsavgiften? Berätta om laget eller om dig och vilken sträcka du vill springa i en kommentar! Jag fyller laget löpande, absolut sista dag att kunna komma med är 1 juni. 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!