Välkommen till din nya favoritblogg!

Rågmust

FB_SE_Rågmust_miljö_förpackning_620x400_72dpi

På Fazer Blogger Boot Camp tidigare i år (gud, det känns länge sedan nu, tiden går fort!) bjussade huvudpartnern Fazer på goda mackor till mellis. Nu släpper de en efterlängtad macka som är mörk, och samtidigt har lite sötma. Hej Rågmust!

Perfekt mellismacka: Blanda tonfisk, keso naturell, fint tärnat äpple och skuren gräslök. Lägg röran på brödet, toppa med läckra grönsaker.

Visste ni förresten att ett grovt rågbröd ger lika mycket järn som en portion broccoli? Nu vet ni! Jag äter inte broccoli pga äckligt. Men jag äter bröd.

 1. Men Sofia. Broccoli är ju INTE äckligt. Men okej. Testa det här receptet och så berättar du om jag lyckades övertyga dig:
  Mjukstek krossad vitlök och hackad gul lök en liten stund i en kastrull. Häll på 2-3 cm vatten och lägg i broccoli i buketter. Ångkoka tills det är mjukt. Mixa direkt i grytan, salta och krydda med pyttelite vitpeppar. Smaka av med en matsked creme fraiche eller turkisk/grekisk yoghurt. Använd till allt.

  (det här receptet övertygar jag broccolihatande Sprout-barn med …)

  1. Ah…det där lät ganska bra, men röror är å andra sidan nästan aldrig oätbara. Jag lovar att testa!

 2. Haha, man är synnerligen olika, broccoli är typ den godaste grönsaken jag vet. Finns i stort sett ALLTID hemma hos mig 🙂

  Brödet låter gott, måste se om jag lyckas få tag i det. Butikerna i mitt närmaste centrum suger verkligen på att ta in riktigt grovt, mörkt bröd, så får väl bli närmaste stormarknad.

 3. Jag var också på campen! Grymt. /Hon som sprang i täten på Lofsans intervaller nu fredag morgon! 😉

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!