Välkommen till din nya favoritblogg!

Min frukostlista, vad är din bästa:

En frukostlista med det bästa av det bästa. Att höra mitt (och du dela med dig av ditt)  absolut bästa i olika kategorier på frukostbordet, kan det vara något? Pinga mig @uppochhoppa på instagram eller dra en tillbakalänk hit om du delar din frukostlista, så kan jag få massa ny frukostinspiration till lyxfrukost. Jag tänker mig nämligen en december med adventsfrukostar där det inte finns någon hejd på lyxen! Om du har det ultimata enkla brödet, do tell.

lyxfrukost

Bästa frukosten enligt mig, min frukostlista:

Bröd: mörk sirapslimpa med hasselnötter och aprikoser.
Juice: Nypressad, med mynta, äpple och ingefära.
Ägg: Jag gillar egentligen inte äggulan, men om den är sådär mittemellan krämig kan jag tycka halva är god. Och ägg med krämig gula är så fotogenique!
Yoghurt: Fet naturell.
Granola/müsli: Pepparkaksgranola. Hemmagjord.
Frukt: Melonkulor är svårslaget. Färska hallon. Blåbär. Jordgubbar. Äsch, allt är lyx, varför begränsa sig här.
Gröt: Mannagrynsgröt är knasigt gott, lent och minner om barndomen. I Whistler åt vi havregrynsgröt som serverades med knäckigt råsockerstäcke, asgott!
Kaffe: Nutellalatte. Ho, ho.
Pålägg: Pastrami eller fänkålssalami.
Varmt: Äggröra.
Sött: Våfflor eller ja, riktigt välgjorda fattiga riddare med tydlig smak av kanel.
Bakverk: Croissant

lyxfrukost lista

Inte ätbart, men viktigt: 

  • Musik: Lugn bakgrundsmusik som då och då fångar en, typ Adele, eller slow sunday mix, akustiska lugna varianter av fina låtar.
  • Sällskap: Vuxna vänner.
  • Sittplats: Runt bord. Crossover mellan stol och fåtölj.
  • Belysning: Absolut tända ljus, men inte mörkt rum.
  • Styling: Sprakande brasa, fårskinnsfällar, snittblommor.

Aktivitet efter lyxfrukost? Kanske en promenad längs en strand där vågor rullar in, omsluten av havsdoft och hår som fladdrar. En hund med öron flaxande i full galopp, dunväst, hand i min. Eller manchesterskidåkning till soluppgång, kanske paddeltur i skärgård. Mer skratt. Mer samtal. Mer tid. Det här är inte december, det hör ni ju – men en kan ju få drömma lite. Havsnära promenad blir dock en enkel grej att bocka av, får återkomma i den frågan.

Tips: Pepparkaksmysli – så har ni den i hamn. Jag köper minicroissanter på franska fryskedjan Picard, perfekt att ha i frysen. Kan fortfarande ana smaken av fattiga riddare serverade på Hotell Skeppsholmen i november 2010. De har antagligen bytt kökspersonal sedan dess.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!