Välkommen till din nya favoritblogg!

Recept på pepparkaksmysli

Att göra egen pepparkaksmysli hemma är hur enkelt som helst. Och gott. Hemmagjord mysli har många fördelar, bara för att nämna några har du har full koll på vad den innehåller och dessutom kan du då både välja smaker du gillar, variera dig och välja ekologiskt innehåll. Du anpassar helt enkelt receptet efter just dina smaklökar. Här blir det pepparkaksmysli men utan pepparkakskryddor är det här helt enkelt ett vanligt recept på mysli.

Att göra några liter egen mysli hemma tar någon timme från start till mål. Här kommer mitt recept på hemmagjord mysli som jag gjorde igår och gjorde att hela huset luktade härligt av julkryddor.

pepparkaksmysli

Recept på Sofys hemmagjorda pepparkaksmysli:

Du behöver: 1 liter havregryn, ett paket boveteflingor, 0,5 paket solroskärnor och 0,5 paket pumpakärnor,  1 påse quinoapuffar, 1 paket koncentrerad äppeljuice, 1 – 1,3 påse/påsar pepparkakskryddor, några matskedar agavesirap.

Lägg de torra varorna i en stor bunke, slå sedan på koncentrerad äppeljuice och lite agavesirap, rör runt. Ha i pepparkakskryddorna. Om det känns för torrt, ha i lite vatten. Du ska kunna krama ihop myslin lite, så att det blir som en lös smuldeg ungefär. Rosta i ugnen (räcker till tre plåtar) på bakplåtspapper, ca 15-20 minuter i ugn på ca 200 grader. Håll koll så att du inte bränner din mysli.

Nötter till din pepparkaksmysli:  1 påse hasselnötter, 1 påse mandlar. Börja med att rosta hasselnötter och mandlar i stekpanna, för att få fram smak och få skalet att släppa. Akta så de inte bränns! Gnid dem sedan i torr ren kökshandduk tills det mesta av skalet är borta, det är inte supernoga. Ha i dem i myslin när den är färdigrostad från ugnen.

Du behöver: 2 dl russin, 1 dl gojibär, 1 dl vita mullbär, 1 dl casewnötter, 1 dl kakonibs. Lägg bara detta i en skål och ställ åt sidan. De här behöver inte rostas utan åker i myslin efter att den varit i ugnen.

egenmyslihemma

att göra egen mysli hemma, recept

recept hemmagjord mysli

göra egen mysli hemma

Ett enkelt och bra recept på hemmagjord pepparkaksmysli som har extra allt. Pepparkakskryddorna är en riktigt härlig kombination med morgonfilen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!