Välkommen till din nya favoritblogg!

Lofotenpromenad

** Inlägget innehåller adlinks – reklam för Bergans of Norway vars kläder jag bär i ett ambassadörskap**

Vi hade rest med bilen ungefär fyra timmar under eftermiddagen. Räknat till 47 vattenfall nerför sluttningarna och ner i grönaste gröngräs. Hänförts och beundrat landskapets karakteristiska drag. Höga fjällsidor med svarta stenar, vatten som blev alltmer turkost. Framme i Svolvaer installerade vi oss snabbt i den lilla gula stugan. Min kropp ville ut och upptäcka och ögonen brann av nyfikenhet.

Sommarsemester på Lofoten, 11 plusgrader och lätt duggregn. Jag drog på friluftsbyxor, fleece och tunn skaljacka. Medan mannen ägnade sig åt att att laga middag gick jag en tur i området på pigga ben.

Skärgårdskänslan var omedelbar. Hundkex och klippor, smörblommor i sneda skrevor och så vattnet, dimman och kobbe efter kobbe. Så underligt att det var iskallt mitt i sommarkulissen. Ett tunt täcke av vatten i luften, dimma, duggregn och tilltagande bött från skyn.


Cecilie Mountaineering pant, Bergans of Norway. Skönaste friluftsbyxan jag någonsin provat!

Jag följde en liten upptrampad stig utmed ön. Tät vegetation öppnade plötsligt upp sig i en liten glänta och till höger en vit mur med järngrind. Ett kors och en inmurad platta visade på att min promenad tagit mig till en familjegrav, mer eller mindre välbesökt, vem vet.

Så går livet. Vi föds och vi dör och en nyfiken turist på upptäcksfärd trampar förbi den sista viloplatsen. Nästan snavar över den, ivrigt spanandes utmed fjällsidan efter de berömda två hornen på toppen av berget som ramar in staden, de två horn som klättrare hoppar emellan.

På fötterna, norska skomärket Viking Footwear. Såklart.

Min tunna skaljacka heter Miendalstind, i färgen pumpkin spice. Det här var första gången den verkligen fick bekänna färg. Det är en sådan där jacka som jag tror jag kommer använda i många år. Tunn så tunn men skyddar fantastiskt mot oväder. Sommar som höst som vinter. Värmer så fort jag har något värmande under. Exemplarisk som regnjacka som andas. Superlätt att packa miniliten i en rygga. Skapad för högalpin terräng och tuffa förhållanden, men trivs också såhär, bland smörblom och hundkex en Lofotisk typisk sommareftermiddag. Just nu är den nedsatt på Outnorth.

I vår har jag den till turande i fjällvärlden och nästa vecka är den med som skalplagg mot regn när jag reser till Munchen.

När regnet tilltog strosade jag lite till av hjärtats lust, innan jag gick in och åt potatis och lax. Norsk promenad i norska kläder före norsk råvara. Du har märkt att jag gillar Norge va?

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!