Välkommen till din nya favoritblogg!

Åka skidor med bärstol

Att åka skidor med barn i bärstol är förbjudet på många skidorter och jag ser anledningen till det. Sist i Åre såg jag några få som körde med barn i bärstol och jag tänkte därför lägga några korta ord om det här i bloggen. På bilden nedan sitter Lilla E i bärstolen Osprey Poco Premium, en bärstol vi haft i många år nu och är väldigt nöjda med. Att åka skidor med barn i bärstol är dock inget jag rekommenderar, det är betydligt tuffare än det ser ut. Jag, som åkt skidor sedan jag var tre och tävlat på nordisk elitnivå skulle inte gärna åka skidor med barn i ryggsäck eller bärstol i riktiga backar. Förutom risken att bli pååkt av andra kommer kroppen lätt i rotation och det blir mycket extra kraft med ett barn på ryggen, ett väldigt osäkert sätt att åka skidor på.  Att glida i barnlandet fungerar dock jättebra för mig, men kan nog vara tufft även för normalvana skidåkare.

En grej som jag inte tänkte på, men som blev tydlig, var svårigheten att böja sig ner för att hjälpa toddlers nära snön. Lite av ett balansmoment och den minsta på ryggen kanske inte helt uppskattar så mycket bergochdalbana under en tupplur. Ett tips om ni änså ska åka skidor med barn i bärstol på ryggen: se till att det finns sol/vindskydd för deras känsliga ögon!

åreåre-1

Att ha fått spendera dagarna såhär, som skidlärare med lite extra lastning, är något som gett mig så mycket energi! Inlärningskurvan är brant på små barn, särskilt när det är varmt i luften och de har kul med kompis.Med bärstol i barnlandet kommer alla ut samtidigt vilket måste vara den största fördelen. Som sagt dock, åk försiktigt och bara i riktigt flack terräng om du har barn på ryggen, det är min rekommendation.

Vill du läsa mer om bärstolar? Vi gjorde ett eget test av bärstolar inför inköpet av Osprey poco premium, det har hjälpt många vilsna bärstolsköpare vet jag!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!