Välkommen till din nya favoritblogg!

Bilder från Blanktjärn

Blanktjärn är en stor sjö som ligger i Vålådalsfjällen. Du når Blanktjärn via en fin vandringsled som totalt är 12-13 km lång och Blanktjärn ligger ungefär på mitten. När man pratar vandring så kallas turen Blanktjärnsrundan och den går lika bra att springa, cykla eller vandra. Om ni missade den så tipsar jag om att filmen från Blanktjärnsrundan finns på min youtubekanal  men nu kikar vi lite på bilderna och lite på vad vi hade på oss och med oss.

vandring-52

vandring-44

vandring-24

vandring-3

När man vandrar med barn krävs det lite förberedelse i form av ordentligt med god matsäck och att göra det till ett äventyr också för dem. Här har jag skrivit mer om att fjällvandra med barn och tillämpade flera av mina tips på turen runt Blanktjärn. Ett exempel på att göra vandringen spännande är att prata om en gömd skatt (skatten har du med dig och droppar på ett bra ställe på er slutstation/mellanstation, jag använde guldiga chokladgodisar inslagna i folie).

Lilla E, nu två år och en sommar, sitter som en kung i bärstolen från Osprey. Det kan vara vårt allra bästa friluftsköp någonsin, som den har underlättat att kunna ta sig upp på fjäll och ut på vandring där barnvagn inte är ett alternativ. Fem upphopp av fem möjliga och en massa plus därtill.

vandring-5

vandring-6

vandring-19

För dagen hade jag mina fantastiskt sköna byxor från Bergans of Norway, de är framtagna för klättring, häng och lättare former av vandring. Lite stretch i det tunna tyget och skön bred linning i midjan, samt att de går ihop nertill vid anklarna. Det är bästa sortens softarbyxor utöver vanliga träningstights som jag också har som vardagsplagg. På överkroppen hade jag Crafts nya underställ Active comfort med kort arm och ovanpå min älskade friluftströja från Isländska Cintamani. Ryggsäcken är en damvariant från Thule som jag trivs bra med och som jag fått skickad till mig för test.

Stora E valde ännu mer casual fjäll-look i fjärilsbrallor, men på överkroppen fick vi i alla fall på underställ. Det är grymt med underställs-set tycker jag och inhandlar alltid ett gäng per säsong. Det här som E har på sig har svarta brallor till och finns på rea på Outnorth nu, 177 kr för underställströja och byxa, ett kap.

vandring-28

vandring-32

vandring-34

blanktjärn2

vandring-11
vandring-41
vandring-40

Blanktjärn ligger precis vid en stor ås, om man går högervarv klättrar man först uppför en brant backe och sedan ser man tjärnen ner till höger. Den glittrar turkost och lyser verkligen när man ser den uppifrån, när man är precis vid strandkanten försvinner lite av lystern och vattnet är istället alldeles genomklart.

fröå-1
blanktjärn3

Innan avfärd till Åre åkte vi till Decathlon för att hitta några bra vandringsbyxor, likt de vi hade förra året på barnen när jag gjorde samarbete med dem om ni minns, men årets version var slut i rätt storlekar. Istället köpte jag ett par mockasandaler med mycket täckning, nästan som hela skor, till stora E. De har ganska grov sula, är mjuka och har fantastiskt fin kvalitet till billigt pris och är gjorda för vandring/aktivitet. Även till lilla E köpte jag skor i mocka, men en lite kraftigare modell som är på förskolan hela hösten.

vandring-48

vandring-49

vandring-51

En hel lång dagstur där vi hade det förbaskat bra och njöt av livet, det var turen runt Blanktjärn det.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!