Välkommen till din nya favoritblogg!

Barn och aktiviteter

I höst fyller stora E fem år och på lördag börjar terminen med gymnastikträning. Det blir den första aktiviteten vi gör förutom simskolan i våras som inte riktigt räknas på samma sätt tycker jag. Vi har medvetet valt att vänta tills E själv uttryckt ett önskemål om att prova någon träningsform men kanske lobbat lite för just gymnastik. Gymnastiken ger fina fördelar som kroppskontroll, koordination, styrka med egen kroppsvikt som gör andra sporter enklare. 

Jag hör ibland om små barn som har flera träningar och aktiviteter i veckan men lika ofta om de som vi som valt att vänta. Hos mig är det väldigt viktigt att viljan kommer inifrån, samtidigt vet jag också att det är svårt att vilja något man aldrig varit i kontakt med. Det finns flera sorters kurser eller grupper där man under en termin provar på många olika sporter och sådant tycker jag är fenomenalt bra för alla. Något sådant upplägg kanske vi kör till våren eler nästa höst, lite beroende på hur viljan för gymnastiken utspelar sig. 

Det var över 50 barn som hade intresseanmälts till terminsstarten till den blivande gruppen och trots att det stod att det behövdes hjälpledare och inget förkunskapskrav fanns var det bara en person (vilket är jag) som sagt att de kunde hjälpa till. Jag är uppvuxen med föreningsidrott och vet hur viktigt det är att man hjälps åt. Skillnaden blir enorm i arbetsbelastning för alla, om man exempelvis är fyra som delar på en hjälprederoll behöver man inte lägga undan massor med tid men får större insyn och kunskap i träningsformen, samt att barnet känner extra support och att ”min förälder avsätter tid för mig och mitt intresse”. Jag har haft ynnesten att ha så många bra ledare och tränare och folk som engagerat sig kring min idrott oavsett nivå och jag vill gärna ge tillbaka, dessutom när jag faktiskt har myrket kunskap. Oasvett DIN kunskap, kanske kan också du göra något när föreningen du vill sätta dina barn i för aktiviteter ber om hjälp. 

På lördag blir det således gymnastik med stora E och 10 andra minigymnaster. Det blev max i gruppen med två ledare på plats. Hur ser dina erfarenheter ut av barn och aktiviteter? 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!