Välkommen till din nya favoritblogg!

Trollskogen Öland, bilder

Trollskogen, så heter den, den vackra och trolska platsen på Ölands nordöstra udde. Jag har många vackra bilder från Trollskogen och vårt besök där, men har inte visat upp så många av dem, knasigt. Här blir det alltså bilder från Trollskogen på Öland, ett fantastiskt fint utflyktsmål som inte får missas.

Varifrån kommer den trolska känslan? De uråldriga ekarna med håligheter gör sitt, samt att vinden pinat och vridit träden låga och knotiga. Murgröna och andra gröna växter har satt sig på träden på ett oändligt vackert sätt.

Bilder från trollskogen

bilder från trollskogen

öland trollskogen bilder

trollskogen öland bilder-6

Ni parkerar bilen vid Naturrum, här finns information att läsa om Trollskogen, tips på vandringsvägar att ta och en kiosk för förtäring. Därefter är det bara att bege sig in i den vackra barrskogen som här och där öppnas upp av betesmark. Nu tittar vi på mer bilder från trollskogen:

trollskogen öland bilder-8

trollskogen öland bilder-1-2

trollskogen öland bilder-2-2

Ungefär halvvägs runt vandringsleden ligger det gamla skeppet. Här är det lätt att låta fantasin flyga iväg till svunna tider. Jag skulle också tippa att just det här skeppet är det mest fotograferade längs Trollskogens stigar. Avsätt några timmar här i Trollskogen under din nästa Ölandsvistelse. Vandra, flanera, fotografera och upptäck naturens krafter.

trollskogen öland bilder-3-2

trollskogen öland bilder-9

trollskogen öland bilder-10

Vandra i Trollskogen

Runt hela udden finns fina vandringsleder, många platser är utmärka med mer information kring djurliv och fornlämningar. Här är enkelt att vandra och ta sig fram, stigarna är mestadels breda.

Hitta till Trollskogen på Öland

Längst ut på Ölands nordöstra udde ligger Trollskogen, kör väg 136 norrut och sväng mot Grankulla strax innan Byxelkrok. Tydliga skyltar visar vägen från Grankulla. Avstånd från Borgholm, 65 kilometer.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!