Välkommen till din nya favoritblogg!

Tomat och basilika – recept!

Det kanske godaste jag vet i grönsaksväg är klassikerkombon tomat och basilika. Hur är det med dig? Helst ska kompisarna intas på en liten tvärgata i Italienska Cervinia, ja alltså, inte på gatan i sig, utan inne på en restaurang. En restaurang med rödvitrutiga dukar, stearinljus som nästan brunnit ner och bullrande servitörer med yrkesstolthet. Tomat och basilika är inte tomat och basilika i sin bästa form utan buffelmozarella och kanske en örtig olivolja därtill. Tillsammans blir de en förväntansfull förrätt som skvallrar om att snart kommer mer supergott.

I enkelheten bor det vackra, i rena smaker kommer kvalitativa råvaror fram. Solmogna tomater och kraftfull basilika. Det finns så himla mycket gott att göra med tomat och basilika att det kanske aldrig tar slut?

tomat och basilika

Tomat och basilika, bra recept att testa

  1. Bruschetta. Hacka tomater och basilika fint, ös ner i en skål tillsammans med olivolja och citronsaft. Rosta brödskivor i ugnen eller i stekpanna tills det får en hård yta. Ta en vitlöksklyfta och gnid på brödskivan, ös sedan på din tomatblandning. Ät direkt! Här har jag gjort en bruschetta där jag lagt till avokado, supergott.
  2. Plockmatstomater – det perfekta snackset.
  3. Andreas Kesopplättar med tomat och basilikasallad – helt ljuvligt, såklart att det är supergott!
  4. Erikas vegetariska lasagne ( med mer tomat och ost, men där basilika ändå är med på ett hörn. Bokstavligt talat.)

…Här kommer din favorit in i bilden. Hjälp mig att fylla på i kommentarsfältet – hur är din bästa tomat/basilika-rätt? På ett ungefär, det behöver inte vara exakta recept, här råder konstnärlig tolkningsförmåga! Vart vandrar din hjärna nu?

tomat och basilika

Med tanke på hur mycket jag gillar både tomater och basilikaplantor borde det vara en given grej för oss att odla om somrarna, men jag kommer mig inte riktigt för, i alla fall inte i stor skala. Basilika är lätt att köpa och den brukar vi ha i krukor ute, men jag har aldrig riktigt fått den att verkligen trivas på det sätt att samma planta räcker länge. Tomaterna vi hade i somras blev aldrig klara, men det säger kanske mer om vädret än om verandahörnet krukan stod i.

Oh well. Nu är det vinter. Vi njuter tomat och basilika med mozarella i förrättsformat och tänder ljusen, drömmer om Italien och lever livet.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!