Välkommen till din nya favoritblogg!

Dunoverall till bebis

Jag har sonderat marknaden på tunna dunoveraller till bebis, och visar här vilken dunoverall det blev inköp av för vår del. Vår bebis som kom i april kommer vara i den här svåra ”sitta upp i vagnen”-åldern i vinter. Det gör det lite klurigt med vinteroverall tycker jag, eftersom de ofta också har större delen av kroppen i  åkpåse. Vi får se om tanken blir rätt eller fel, men jag satsar på tunn dunoverall till det och hoppas att det kommer att fungera! Under kör vi antingen enbart ullunderställ eller underställ plus lager två i form av tunn fleece. Och mössa såklart!

Jag har hittat fem olika alternativ, från slösa till spara kan man säga Jag drar mig till minnes att samtliga babayoveraller finns från 56-80 eller 86 cl:

Dyrast: Som dyrast i klassen hittas två alternativ från mer eller mindre kända outdoorföretag. Svenska Isbjörn of sweden har sin  ”frost baby jumpsuit” med fyllning i primaloft, finns i blått med grönt kantband eller rosa med orange kantband till priset 1299 kr. Patagonia visar upp Baby Hi-loft down sweater, fylld med europeiskt gåsdun, 600 fill power vilket gör den till en relativt varm overall. 1295 kr även på denna overall som finns i klarblått och lila.

Föregångaren till ”frost” hade vi till stora E, fungerade toppen men är för liten för mini i vinter, och från Patagonia har jag köpt dunbyxor för bebis på sommarrea, ett köp jag är nöjd med.

dunoverall till bebis

Mellanprisklass: Här hittar jag en overall från Didriksons som heter Paddy, som förvisso varken är dun eller primaloft men som har dunfeeling och är av samma typ. Lite vindtät, lite vattentålig men nog inte den varmaste. Finns hos kedjor och vissa nätbutiker, runt 600 kr.

dunoverall till baby

Billigast: Åhléns och Cubus är två företag som förvånande nog hade dunoverall till bebis i sitt utbud. Det visar onekligen att detta tunna värmeplagg verkligen är här för att stanna, för alla åldrar! Ingen av dessa modeller har det typiska överviket vid fot och handslut, som på ett bra sätt håller värmen. I övrigt är det två i snabb bedömning fina overaller som endast kostar 399 kr. Cubus overall finns i mörkblått och rosa, Åhléns erbjuder svart och rosa overall. För min del föll det sig naturligt att köpa overallen på Åhléns då de på lapp i plagget visade upp att dunet i overallen är en reko produkt som inte plockats från levande fåglar, och därutöver handlar jag mycket på Åhléns och tycker de håller fin kvalitet. Med rabattcheck om 20% på köp på barnkläder blev årets vinteroverall till mini en väldigt billig (och bra!) historia.

Så; det var en minigenomgång av dunoveraller för baby som just nu finns på marknaden. Jag gillar fortsatt märkeskläder för barn och tycker att små äventyrare förtjänar fina grejer precis som vi vuxna, men givet att bebisen mest sitter i vagnen kändes strax över 300 kr, istället för 1300 kr som ett bra beslut.

 1. Vilka bra tips för en blivande mamma som jag! Det här med vinterkläder till bebis (föds i januari) är ju rätt knepigt. Vår kommer ju vara pytteliten denna första vinter så vi har köpt en varm åkpåse till vagnen (känns som en bra investering i och med att barnet inte växer ur den lika snabbt som en overall) och en fleeceoverall. Plus ullvantar, byxor, strumpor, mössa och en miljon pyttiga små plagg… Tänker att den lilla mest kommer att ligga nerbäddad i vagnen när vi är ute och att dunoverall är lite onödigt för vår del – denna vinter. Eller tänker jag helt galet?

  1. Svårt att säga! Beror ju helt på vilken typ av vinter det blir men för januaribebis tänker ni nog ganska rätt. E är ju född i november (första E alltså) och var ju tålig i februari, då vi var på skidresa och ute en del, då var dunoverallen bra. Små bebisar ska ju inte vara utomhus i superkyla oavsett, och mininyfödda är man inte ute så länge med första veckorna och då kanske vintern nästan är slut!

  2. Mysigt med vinterbebis 🙂 min äldsta föddes i februari och vi tänkte nog ungefär som du. Dock visade det sig att hen absolut inte ville åka vagn. Eller bil för del delen men det är ju en annan historia. Så nästan i princip från början var det bärsjal/bärsele och ordentliga kläder som gällde.
   Numer har jag tre kottar och minsta är 6 månader. Och ingen har velat åka vagn. (Eller bil :))
   Så även om man kan handla mycket innan bebisen kommer så kan det ju bli så att man får tänka om 🙂
   Lycka till med allt!

 2. Jag tänkte tvärtom till mitt lilla A som också är född i april. Att jag behöver en riktig ordentlig overall, till alla gånger någon av oss är ensamma på ex lekplatsen med både stora och lilla (stora är 3,5). Att lilla då inte kommer att sitta i vagnen, utan haka på leken. Men kanske borde komplettera med Åhléns dun, nöp i den igår och den såg ju skön ut…

  1. Aha, du tänker så?! Ja, jag vet verkligen inte. Tänker att det är svårt att krypa/kräla i snö med overall på?! Stora E gick vid 10 månader. Men inomhus o utomhus = sensommar/tidig höst i lätta skor. Tänker att det blir så svårt för dem i snö men kanske inte. Nåja, den är bra iaf, overallen! Om än inte för krypnibg pga hal.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!