Välkommen till din nya favoritblogg!

En Åredag av härligt slag

Hur man får till en härlig semesterdag i Åre? Jo ungefär såhär:

  1. Utflykt
  2. Våfflor
  3. Springkul
  4. Topptur
  5. Middag
  6. Balkonghäng

Vi började dagen  med frukost som sig bör. Först tänkte vi lyxa med bagerifrukost men ändrade till att ta med finfika på vår första utflykt för dagen. Mätta med gröt i magen for vi mot Tännforsen via Grädda Åre.

Har du aldrig ätit en nybakt kardemummabulle från Grädda har du missat något i livet! Att mumsa den till dånet av vattenmassorna från majestätiska Tännforsen fick mig lycklig in i själen och att utbrista att alla fina Stockholmsstenugnsbagerier har något att lära. Här borde jag haft en fin bild från Tännforsen men vår treåring bjöd på en inte särskilt imponerande uppvisning av beteende och jag hade således fullt upp med att hålla honom vid liv. Sök i sökrutan på Tännforsen så ser du bild från en annan sommarutflykt dit!


Phu. Hem för våffellunch. Svenska jordgubbar från Rödön utanför Östersund och vispgrädde till. Jag har ätit för lite jordgubbar den här sommaren och lägger in en spurt innan det är försent.
Efter snabblunch var det dags för dagens andra utflykt. Förra året sprang barnen Lundhags minimarathon och YAY på att vi kunde vara med också i år. Snälla Lisa med rese- och livsstilsbloggen Livet från den ljusa sidan som flyttar in i sin Åre-semesterlägenhet denna vecka såg till att vi hann med att fixa nummerlappar.

Givet antibiotikakur på stora E och nybakat tillstånd för lilla tog vi oss en promenad runt och hejade på alla glada barn. En jättemysig stämning på plats och så härligt att se löparglädje.

Väl hemma drog jag på mig löparoutfit (tights Björn Borg, sportbh Under Armour och linne i fin merinoull från Bergans, skorna Apex II, Viking) och tog en tur upp på Totthummeln. Lungorna skrek och benen fick kämpa, att det är så jobbigt att ta sig uppåt i snabb takt? Växelvis gående och joggande gav mig till slut min belöning.

Uppe på Totthummeln ser man stora delar av Åredalen. Det är en fantastisk vy som ger rysningar! Mobilen låg kvar hemma och jag njöt mindfullness i lätt regn istället.  Bilden nedan är från när jag och nämnda Lisa sprang Totthummeln runt förra sommaren!

Att springa utför är en konst. Jag tränade mig i att släppa på och bara ösa på nedvägen, enklare på grusvägen än på stig. Hem kom jag 50 minuter senare än jag gav mig av, rödblossig och lycklig.En lyckad dag i Åre avslutades med middag och balkonghäng och innan vi somnade för natten såg vi dokumentären Fittest on earth på Netflix, om Crossfit Games. Bra men inte grym.

En helt igenom bra dag var det, minus treårsbryt som jag ändå snabbt filtrerar bort i efterhand. Helt enkelt en Åredag av härligt slag.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!