Välkommen till din nya favoritblogg!

Fjällspring på korta ben

Annonssamarbete

Fjällspring på korta ben

Renfjället ligger där på andra sidan Åresjön. Majestätiskt, vildvuxet, ständigt närvarande och i princip oexploaterat av bebyggelse. Är man liten eller stor blir man förr eller senare väldigt nyfiken på att bestiga det där berget som ständigt är i blick. Fina möjligheter finns, grusväg och stigar och en toppmast att ta sikte mot. Med gofika i ryggsäcken gav vi oss av mot Renfjället som för dagen låg i lätt dimma. En spontan utflykt, med ett tydligt mål, men utan ramar.

Fjällspring på korta ben – i sneakers gjorda för rörelse

Det är intressant hur de fungerar, barnen. När man pekar ut en riktning och sedan låter dem ta initiativ, då kan en promenad i ett närområde utveckla sig till ett helt äventyr. Utflykten på Renfjället blev strax en hel fjällspringshistoria med lerstänk och spångbalans i maxfart. Ett slags eget litet fjällmarathon med korta ben och snabba fötter iklädda Vikingskor, utvecklade för barns spontana rörelse.

Köptips: Skor för spring och fjällspring

Veme en sneaker för tuffa förhållanden, kul vardagslek och perfekt till en aktiv livsstil! Kardborreband och Gore-Tex membran, enkel att kliva i och ur, lätt vikt och tåförstärkt. När den blir smutsig är det bara att köra den i maskin i 30 grader (utan innersula) så blir den som ny! Storlek 20-35, 900 sek.

Exterminator GTX – Trainer för barn och tweens, snabbsnörning, Gore-tex, extra tåförstärkning och sula som andas. Maskintvättbar enligt ovan och med bra support för spring. Storlek 28-40

Myrmark, lera, små nya grässtrån i grönaste grönt. Efter några kilometer nåddes toppen. Ofta vid topptur är belöningen också en fantastisk utsikt, men denna dagen svepte mjuka dimmoln nära marken och gjorde den annars så fina och vidsträckta utsikten till något mer grådassigt. Om barnen brydde sig om det? Inte så värst. De är i nu. I tuvan till höger och spången framför, i lerstänk och fantasi.

Med chokladboll och festis i magen vände sedan fjälloppet nerför i en takt som gjorde oss vuxna mer än andfådda och imponerade. Nu råkar vi ha fjäll som närmsta natur, men att nyttja helgen till utomhusupplevelse, spontan eller planerad, det brukar alltid bli en fullträff. Skog, ängsmark eller skärgårdsmiljö fungerar på samma sätt. Packa ryggsäcken med gofika och peka ut en plats för äventyr. Ta er dit och uppleva den fullt ut. Med fördel iklädda snabba skor byggda för rörelse.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!