Välkommen till din nya favoritblogg!

FleeceWool

FleeceWool från Aclima, 100% merinoull - 100% värme

AnnonssamarbeteAclima

 

FleeceWool från Aclima, att ha Hoodie och Joggers har aldrig varit så skönt som nu

Jag önskar att det här inlägget hade sensoriska möjligheter. Att dina ögon hade kopplingar till hudens receptorer så att du kunde känna den mjukaste av yta och det varmaste av mys. Jag har nya always-on-favoritplagg. Det är Aclimas prisbelönta fleecewool, som finns för barn och vuxna, byxa och hoodie och det är så bra att jag är nästintill golvad. Så bra att nu när jag skriver orden längtar huden. Så. På det sättet så långt mycket bättre än bra.

Hur mycket kan man hypea ett plagg? Låt mig göra ett försök med Aclimas nya magiska mys-ställ!

På nattåget söderut. I bilen resan upp genom Sverige. På lugn långpromenad under skaljacka. I soffan efter en heldag ute. Mot huden efter vinterbad. Invid Tännforsens stormande isvattenfall. Typiska användningsområden för Aclima FleeceWool.

FleeceWool från Aclima – 100% merino, 100% underbart och jag är såld

Jag fattar att du fattat att jag tycker det här är bra. Grejen är att jag sedan länge använder ull istället för fleece, och föredrar ull som material. Det vet du som läser frekvent. Ullunderställ och värmande jackor, ullens härligt värmande eller svalkande egenskaper, varmt fastän det blir fuktigt. Ingen lukt. Kan vädras istället för att tvättas.

Mycket bra har jag att säga om ullplagg, men i kategorin gosiga värmande funktionella mysplagg där har jag inte tidigare placerat något i ull på pidestal.

Förrän nu.

Alltså, känslan mot huden?!

Både hoodie och byxa är gjorda av ett tjockt, isolerande och stretchigt material som har den mjukaste-mjuk-lena insida. Liksom rejält och stadigt, men mjukt och följsamt, tungt som i ”mycket produkt”, men lätt mot huden. Det låter underligt med så mycket superlativ, men jag kan inte låta bli. Det är ”du-måste-bara-ha-BRA!”.

Aclima har själva utvecklat  detta unika fleeceliknande material i 100% merinoull. 100% miljövänligt, nedbrytbart och hållbart. Plaggen har Öko-Tex class 1, som innebär att de är helt giftfria och kan användas av bebisar och plaggen tillverkas i Estland. För sitt arbete fick de välförtjänt hållbarhetspris på branschmässan ISPO 2019!

FleeceWool hoodie och FleeceWool joggers, för vuxna och juniorer

Aclima tog alltså sitt nyutvecklade FleeceWool och byggde en hoodie med ficka fram, sköna ribbade muddar, huva med snörjustering. Byxor med snöre i midjan, avsmalnande ben som avslutas i mudd, fickor fram. Tjejmodellen har vitt tryck och herrtröjan svart. Snygg passform, superklassisk grå nyans. No fuzz.

Jag har storlek S på tröja och M på byxor. De är ”true to size”. När jag tar på mig brallorna är de först lite tighta och efter typ en kvart sitter de ledigt skönt. Juniormodellen startar på storlek 130 och min lilla stora E som just nu ratar det mesta hon inte valt helt själv har gjort ”tre tummar upp om jag hade, men jag har bara två så det får bli det”. 

Inköpsställen: (dm:a mig på instagram för att få en hemlig rabattkod hos Outnorth! )

> Aclima FleeceWool dam, herr och junior Aclimas webb

> Aclima hos Outnorth  

>Womens hoodie 
>Joggers women
>Mens hoodie (du hittar brallorna där också!) 

woolfleece aclima

Hoodie, ca 1600 kr, byxa ca 1000 kr. Ja, det är en rejäl peng men om du tänker ”pris per användning” och lägger in hållbarhetsarbetet ovan och nedan text i ekvationen, och du har behov av nya värmande plagg, då går ekvationen ihop.

Varför du inte ska/borde köpa ”gammel-fleece” :

Visste du att ordet fleece egentligen är helt kapat av textil-industrin? Fleece, så benämns nämligen ullen efter klippning av fåret, men innan process till tråd och tyg. Kapningen gav oss plagg gjorda av polyester, som är ett konstfibertyg som tillverkas av icke-förnybar olja, eller av återvunna PET-flaskor. Problemet med fleece (oavsett pet-flaskorna) är att den vid tvätt släpper ifrån sig micoplaster. Mer än 1900 små plastpartiklar vid varje tvätt, enligt rapport från Naturskyddsföreningen. rapport*. Mikroplasterna skadar havens biologiska system och fleecen är absolut värst i klassen.

Jag har medvetet valt bort att köpa fleece under många år och nu finns en fantastisk produkt (se ovan) som ersättare. Jag hoppas på en zip-tröja som nästa modell!

Jag kunde inte låta bli att super-HYPEA byxa och hoodie i mina instagram stories förra helgen. Nu kanske du förstår lite mer? Alltså kolla bilden av insidan igen. Sensoriska möjligheter, receptorer för huden i ögonen. Kanske, kanske, kanske anar du hur mjuk, hur bra, hur välförtjänt hypen är?

FleeceWool. WoolFleece. Yes, please!

Viktig fotnot: 

*Naturskyddsföreningens rapport hänvisar gammel-fleecens 1900 microplastpartiklar till Browne et al, 2011. Accumulations of microplastic on shorelines worldwide: sources and sinks.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!