Välkommen till din nya favoritblogg!

Mr French i Åre

Igår var det premiär på Mr French i Åre och jag var där minsann! Mr French, som ligger precis på torget ovanför Stadium/Skistarshop (gamla Dahlboms/BomBoms lokaler) har en ambitiös närvaro med öppettider 12-02 varje dag. Restaurangkonceptet följer med från Stockholm men vissa lokala råvaror tar plats på menyn.

Fransk social middag är övriga temat med coctailbar, dinner club och lounge och nyheten som Åre kommer älska; BUS – Brunch utan slut, varje söndag från klockan 12. Den ser jag fram emot att testa! Nu berättar jag om invigningskvällen på Mr French!

Spoiler alert: Det är snyggt, gott och värt ett besök!

mr french i are

Mr French i Åre – invigningskvällen House warming party

Åre Skidsport bjöd in till tjejkväll i butiken med efterföljande middag för de som köpt menypaket på MrFrench, som ett pre-opening party. Gissningsvis en chans för köket att testköra med full restaurang. Peppen att vara igång kändes i luften!

Skyltar och inredning kom upp i det sista med snyggt resultat. Flådigt, lite svulstigt, varmt och välkomnande med toner av guld, mörkt trä, en maffig bardisk och barfåtöljer i grön sammet. Snyggt! Trivsamt! Varm känsla!

Onsdag och kväll på byn, glad stämning i gänget och i mig. Vi kom in lite sent och blev placerade i (den väldigt snygga) baren vilket var roligt för vi kunde därifrån se köket jobba. Vi fick ge feedback på de sex rätterna som serverades under kvällen direkt till bartendern som nyfiket kollade av, blandade drinkar och fyllde på bubbel.

Rentartar till vänster, steak au poivre till höger

Gott käk på MrFrench i Åre

Gårdagens meny, där allt utom avslutningen finns på a la carte menyn! Och mitt betyg i kursivt med stjärnor! Allt var gott vill jag tillägga, så stjärnorna är egentligen en skala på efter gott i grunden, vad mer!?

PARMESANGRATINERADE MUSSLOR – greenshellmusslor, parmesan, citron, vitlök, chili, persilja. (*** Plain, enkelt, gott, men lite ”kunde skapat det hemma-känsla)

TARTAR NIZZA – tärnad gulfenad tonfisk med acocado, sardeller, oliver och rostad tomat. (*** och en halv! Mer nedan)

RENTARTAR RAZ EL HANOUT – tartar på renkalvinnanlår, kryddad med razelhanout, rostad paprika, picklade lökar, rökt äggula och syrad gurka. (** – proportionerna var off, för mkt ren, för lite annat!)

LAMMBROCHETTE PROVENCÂL – grillat lammspett med ratatouille, haricotvert, vitlökssmör, lammsky, serverades med pommes. (***** Men dra mig baklänges och stäng ytterdörren vad gott! Ät och var glad!)

MISTER FRENCH’S STEAK AU POIVRE – pepparstekt biff med friterade parmesancroquetter, lökringar, pepparsky och grönpepparmajonäs.(**** Gott! Lite mycket ostboll i proportion till övrigt, grönsaker till eller något annat hade lyft det hela)

CHOKLADMOUSSEFYLLT RÅN MED PISTAGEKROSS (*** Godkänt, men inte så kul och inget som stack iväg åt något håll, ingen extra upplevelse)

Tartar Nizza syns här ovan, på snygga porslinet som jag gärna skulle vilja ha hemma! Väldigt mild och mjäll i smaken och kul i sin enkelhet. Jag brukar inte stapla tartarer hemma, en typiskt god och bra restaurangrätt, saknade möjligen något crunchigt med mer smak som extra on top! Denna rätt presenterades för kvällen av kändiskocken mr Christian Hellberg minsann!

Partystämning, DJ och ös!

Normalt står det inte skidor mot väggen på MrFrench, eller ligger goggles och jackor på hög. Åre skidsport lottade ut ett grymt utbud till alla som shoppat under kvällen och jag hade hoppats på tur, men andra fick jubla. Köpte ett till glas bubblor och skålade lite till. Kolla in matsalsdelens fina lampor på bild, snyggt!

God mat, trevlig service och kvällen löpte på. Mr French är kanske inte stället för en mysig middag på tu man hand med romantik i åtanke (välj då Vinbaren, Liten krog eller Granen, tycker jag) men för kompisgäng eller för all del par som vill äta gott och inte störs av musik och bar kan jag varmt rekommendera. Social dining, verkligen! Hit tar jag med tjejgänget igen!

Efter 23 öppnade baren för andra och stället blev snabbt fullt. Bra musik och barhäng, coctailsen såg himla goda ut men där någonstans blir skillnaden tydlig mellan early20-something och de som … är äldre …. och ska upp och jobba kontorsjobb dagen därpå. Om det fortsätter likt igår, räkna med glad och uppsluppen festlig stämning på Mr French.

För oss locals är det ljuv musik att ha en ny restaurang som tänker servera både lunch och middag, bjuder upp med brunch på söndagar och kommer med ambitionen att ha öppet året runt. En bra onsdag och jag tror nog Mr French är nöjda med sin öppningskväll i Åre!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!