Välkommen till din nya favoritblogg!
glass i termos

glass i termos – lyxig fika utomhus

Glass i termos. Så säger rubriken och idag vill jag ta med dig till en lyxig fika utomhus. När man kombinerar fler riktigt bra grejer kan de tillsammans lyfta varandra, det är sedan gammalt. Tänk armhävning tillsammans med ett upphopp som blir en älskad-hatad burpee eller höftlyft som kombineras med minibands. Oh well. Tränar gör vi en annan gång! Nu tar vi oss ut från gymet och tänker dessa tre komponenter som ska ge oss lyftet av tillsammans:

Glass i termos på nalleklippan

glass i termos

Först kokade jag salted caramel sauce eftersom jag i min septemberlista hade konstaterat att jag ville ha mer gott fika i september. Jag hade en idé om ett lyxigt fikastopp på Nalleklippan, den avsats på Totthummeln som är förberedd med eldstad och bänkar. Nalleklippan kan ses lite som ett andra vardagsrum för Årebor. Här är utsikten magisk mot liten kroppslig insats.

Hemma: Jag tog fram mattermos, kåsa och god glass hemma i köket. Stjälpte upp glassen ner i mattermosen – jag använder termosar från Hydro flask som är pressprover och som jag kan rekommendera. Mattermosen jag har finns i en mindre och större modell och idag använde jag den mindre. Det kan ju kännas som att glass och termos ligger långt ifrån varandra men isoleringen av temperaturen fungerar verkligen åt båda håll! glass i termos

Sedan packade jag ner fikat i min ryggsäck perfekt för dagsturer och skapad för tjejer, Bergans Skarstind, tog den korta men pulshöjande promenaden längs Solkensstigen med start vid Hotell fjällgården och landade på Nalleklippan. Brant men kort, det tar kanske 10-15 minuter? På Nalleklippan drog jag först efter andan (backen! utsikten!) och dukade upp lyxfika!

Att sitta här en havlsolig eftermiddag i september. Se Åresjöns vatten gå från mörkblått till silver i färgskiftning samtidigt som salt kolasås och glass förenas i munnen, det är nog livet på en pinne. Medans jag satt här lyckades jag också leda ut ett pensionärspar på sitt första besök i Åre på 30 år, hade de inte sett min jacka hade de bara promenerat förbi. Nu fick jag glädjen att dela Nalleklippan med dem. Om jag inte då precis skulle packa ihop hade jag förstås bjudit på glass från termos.

Dagens tips är alltså att tänka utefika på ett nytt sätt, med glass i termos och att addera en extra lyxig touch med kolasås. Utefika har sällan smakat så bra!

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!