Välkommen till din nya favoritblogg!

Hamburgare på elden!

Hej! Häng med och lägg hamburgare på elden!

Med bil tog vi oss till nästan framme vid Vålådalen, stannade vid vägkanten strax innan skylten med Gunders mosse dyker upp. På vänster sida ser du ett vindskydd på kanten av en ås, med utsikt över topp och skog. Fint som snus för den som gillar det! Tänk att jag har snö och du har vitsippor, det är helt sjukt faktiskt. Jag älskar att snön ger mig möjligheter till fortsatt äventyr med skidor på, men nu längtar jag ändå vitsippor. (Åh, doften av nyplockade vitsippor!)

Vi måste köpa ett grillgaller, det står just nu högst upp på vår lista av inköp, men glömmer det hela tiden. Grillsäsongen har inte heller riktigt startat här så det bästa vi fick tag i när vi var på väg var de här folieformarna: Man tager vad man haver.

Igång med en eld! Sitta och njuta, låta kidsen springa fritt, stanna upp och bara vara. Efter en stund kunde vi lägga på folieformarna som jag stack hål i botten på med kniv. Vi satt där sen, bara satt- Lät axlarna sjunka och var nöjda att vara precis där och precis då. En lördag med ett mission att lägga hamburgare på eld.

 

Skalplagg på! För några veckor sedan lämnade jag ifrån mig en text till tidningen Friluftsliv där jag skrev om skalplagg för barn vid sidan om deras test där flera premium-märken var med. Älskar skalplagg. Jackan lilla E har på sig heter Ruffen och stora E har 3lagers skaljacka som heter Sjoa, båda från Bergans!

Fy (insert valfri svordom) så himla gott det är med utemat!

Lite sallad och skivad lök och tomat med i plastpåse, lite ketchup och bam, där har vi den, en riktigt god hamburgare. Mestadels för att det var där och då, men ändå, det är något alldeles särskilt med grillat över eld. Kidsen instämde nöjt!

Efter att hamburgarna åkt ner i magen bara hängde vi. Sådär som man gör utomhus vid ett vindskydd när det är dagens stora mål. Lekte lite kull, pratade lite bygglov, kastade lite snöboll. Bara var och det var fantastiskt skönt!

En nöjd sexåring med hamburgare och tappade tänder i ny skaljacka för säsongen!

Jag hamnade inte på bild denna dag, jag tror du kan tänka dig att jag satt där och mös i skaljacka, tunn ullmössa och vandringsbyxor. I tovigt hår och osminkade ögonfransar, men med varmt hjärta och mätt mage från hamburgare som nyss låg på eld.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!