Välkommen till din nya favoritblogg!

Kajak i Åre

Om du är sugen på att paddla kajak i Åre vill jag ge dig ett tips! Åresjön är fin och här finns kajaker att hyra, och kan också vara det första alternativ du tänker på. Men jag vill utmana den tanken med detta inlägg och visa att det finns en än mer fantastisk möjlighet för att paddla kajak i Åre. En möjlighet som lätt innefattar löpning i bästa baywatchstil och spontana utrop om att älska livet!

kajak i are

Paddla kajak i Åre på Ottsjön

Fjällkajakcenter heter det bolag som hyr ut kajaker på Ottsjön, en sjö ca 3 mil från Åre. Du hittar hit genom att rulla söderut och via Undersåker följa skyltar mot Vålådalen. Precis när du passerat bron över Storån ligger parkering till vänster och kajakcenter till höger, genom en skogsstig når du Ottsjöns strand.

Ottsjön är speciell med sitt grunda vattenstånd vilket innebär att du får nära kontakt med naturen. Om du är nybörjare och oerfaren i kajak kan det ge en trygghet att du i princip kan paddla där du bottnar, fast vara långt ut i sjön. Yes, du läste rätt!

Ridvadet, en upplevelse

Från byn Ottsjö till Vålådalssidan av sjön går en sandbank rätt över sjön som kallas för ridvadet. Namnet kommer av att det just med häst går att ta sig rakt över sjön även när vi människor kanske inte gärna badar. Sommartid, särskilt denna varma sommar 2018, blir sjöns vatten varmt och vattenståndet ännu lägre.

Med dubbelkajak och varsitt barn i sittbrunnen framför oss paddlade vi ut till ridvadet och den stora sandbank och det lågvatten som hittas mitt i sjön. Att paddla kajak i Åre kan alltså innebära att lägga till mitt i en sjö och springa av hjärtats lust med stora fjäll som kuliss.

Till stranden ni ser på bilderna kan man också vandra (parkera 800 meter längre bort mot Vålådalen än Fjällkajakcenter, vid Fångåmon, följ led 280).

Kajaker av olika form och storlek, SUP (stand up paddle board) finns att hyra för halvdag eller heldag. Det finns flytvästar för små och mellansmå barn samt vuxna.

Glädjen är påtaglig från ett lättillgängligt äventyr som passar både liten och stor. Att paddla kajak i Åre är verkligen något jag kan rekommendera!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!