Välkommen till din nya favoritblogg!

Mina val: Black friday Kids outdoor

 

 

Barnen ska ha bra grejer – här är mina val som jag är så nöjd med och därför rekommenderar starkt. Som vanligt tycker jag att man ska konsumera smart och efter behov. Finns behovet behöver vi inte skamma varandra för att handla grejer för härliga utomhusaktiviteter och för att kunna njuta fullt ut av tiden ute, det gör man bäst om man håller sig torr, varm och om kläder sitter skönt och bra.

Kids Outdoor: Black friday rabatterhos Outnorth på mina val nedan enligt dessa rabattsatser:

  • Hestra 15%

  • Bergans 25%

  • Aclima 20%

 

Underställ:

Underställ för juniorer tycker jag ska vara i merinoull. Ja, det är lite känsligare än andra material i syntet, men också så mycket bättre att ha närmast huden. Satsa på ett märke som inte kliar. Aclima och Bergans gör suveränt hållbara juniorunderställ! Heldressen nedan kommer från Aclima, notera hur Bergansunderstället Myske i ull har förstärkta knän!

Tunn ullmössa:

Att ha olika tjocklek på mössor tycker jag är en lyx alla barn förtjänar. Tänk dig själv att vara aktiv med en för varm mössa på huvudet, det är ju så irriterande, samtidigt som utan mössa blir för kallt. Lilla E är väldigt förtjust i just tunna ullmössor och hans favorit är beanie från Bergans. Något som många barn gillar är en balaklava, mina har dock aldrig varit förtjusta i det så vi kör buff.

Sockor i pjäxor och snowboardboots, eller för att vara ute:

De varmaste sockorna jag vet är sockorna från Åreföretaget Skhoop. Jag har bunkrat deras alpinsockor och rekommenderar dem till alla jag känner. Bäst. Tyvärr finns inte de för barn (men för vuxna!) på Outnorth. Smartwool gör också bra sockor för just skidåkning! Köp sockor i ull till barnen – och du – ta på de sockorna som ska vara utomhus precis innan ni går ut, ha andra under hela morgonen och byt gärna om ni går in på lunchen. Fukt = risk för kyla.

Ytterplagg:

Skalbyxor och skaljacka:

Jag är så himla förtjust i Bergans serie som heter Sjoa och finns i juniorstorlekar från 128. Byxorna är precis sådär ”mellanfodrade” som jag vill att de ska vara för barn, med en tydlig känsla av dubbelt tyg, är förstärkta på knän och har superfin passform. Jackan finns i två alternativ, som 2-lagers eller 3-lagers skaljacka där den med tre lager verkligen upplevs som vilken premiumskaljacka som helst för vuxna. Nedan på bild, rosa jacka i 3-lager, blå i två.

Skidbyxor:

Skidbyxor med hög midja/snöstopp. Bergans skidbyxor i serien Ruffen är höga till bröstet och det är verkligen en feature jag gillar. Oavsett skidåkning eller utelek är barnet varmt om rygg och svank och att få ner snö i brallorna är svårt. I det här fallet är svårt = himla bra. De vi haft har sett väldigt fina ut efter en hel säsong med hård användning och har skickats vidare till yngre (kortare) barn. De stålgrå på bilden heter Bergans Ruffen Salopette.

Dunjacka:

Ja tack! Varm dunjacka som är följsam, fantastiskt fin och en favorit sedan många år. Finns för kids och för juniorer.

Overall:

Ruffen kids insulated coverall. Alltid. Vi är så kära i den nya turkosgröna färgen och sedan tidigare är den suverän i funktion. Full pott!

Ullhoodie:

Varm, fin, ljuvlig färg och en så bra hoodie för allt outdoorigt från Aclima!

Handskar för kallt väder: Hestra rabatteras sällan, jag tar chansen!

Tumvantar, tumvantar, tumvantar – för oss är det tumvantar som gäller så det rekommenderar jag. Sedan två år har vi bara tre modeller som vi ständigt roterar.

Ruffen Kids insulated mitten (Bergans), Hestra Czone fodrad med primaloft och juniormodellen av klassiska Army Leather heli ski mitt. Hestra rabatteras sällan, så jag brukar passa på närt det faktiskt är rabatt eftersom vi alltid använder dem.

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!