Välkommen till din nya favoritblogg!
vaude trail spacer

Ryggsäck att springa med – bäst i test Vaude trail spacer

På ISPO stötte jag på en ryggsäck som vann bäst i test, Vaude trail spacer 8. En ryggsäck gjord för att springa och sporta med och som fullständigt överrumplade mig. Jag blev helt kär på stående fot i löparryggsäcken Vaude trail spacer 8 från just Vaude som vann bäst i test – guldmedalj på ISPO i segmentet ryggsäckar, kategori health & fitness.

Ryggsäcken Vaude trail spacer 8 vann med motiveringen: ”Den 3D-stickade konstruktionen garanterar en perfekt passform och ger bra ventilation på baksidan. En resursbesparande lättviktsryggsäck för multisportanvändning.”

Jag fattar precis och vill dela med mig av den här läckerbiten!

vaude trail spacer

ryggsäck att springa med – passformen är allt

Under längre turer i skog och mark är en extra jacka i ryggan, medhavd energi och något att dricka nödvändigt. För att få med sig det man vill och behöver är det ryggsäck som gäller, men att springa med ryggsäck är inte alltid skönt – det gäller att hitta en ryggsäck som sitter som gjuten. Utmaningen är att ryggsäcken ska vara skön att springa med både  tyngre och lättare packad och att den inte ska studsa. Många är de ryggsäckar som sitter skönt när man går, men som inte håller måttet när man springer.

På ISPO hittade jag alltså ryggsäcken som kan komma att bli min nya favorit i testvinnande Vaude trail spacer 8, en ryggsäck som jag blev så imponerad av! Jag sprang och hoppade, studsade och försökte krumbukta med ryggen, men fick inte den här ryggsäcken att flytta sig en millimeter! Den kändes hela tiden som ett andra skinn och alltså inte alls.

vaude trail spacer

Vaude trail spacer 8 – funktion och innovation med 3d-stickning

Det unika med Trail Spacer 8 är den innovativa, 3D-stickade konstruktionen med tre olika garner som löper hela vägen längs med ryggen och över axlarna. Konstruktionen ger en ventilerande luftficka mellan ryggen och packningen, samtidigt som den stötdämpar maximalt. Det är en enorm stretch och stuns i ryggsäcken på samma gång, kolla in närbilden jag tagit på hur stickningen i sig själv bygger stötdämpning över axlarna!

Den västliknande designen ger stor rörelsefrihet samtidigt som de två bröstremmarna håller ryggsäcken på plats, stickningen är formpressad för att passa ryggens välvning. Framtill finns massor av möjligheter att få med sig gels, bars och mobil och ha dessa lättillgängliga. Trail Spacer 8 är märkt med VAUDE Green Shape Label, vilket visar på att det är en miljövänlig produkt som är tillverkad av hållbara material. Den 3D-stickade konstruktionen formpassas dessutom utan användning av skum, vilket genererar en grönare produktion med mindre restprodukter.

 

Funktioner:

 • Sömlös 3D-stickad konstruktion över ryggen och på axelremmarna
 • 3D Spacer Knit ger en bekväm och luftig passform
 • Tillverkad i ett lättviktigt material
 • Meshfickor framtill för t.ex. energibars
 • Ficka på axelremmen för vattenflaska
 • 2 sidofickor i stretch
 • Invändig ficka med dragkedjestängning
 • Fästen för vandringsstavar som enkelt spänns åt när du har på dig ryggsäcken
 • Reflexdetaljer
 • Kompatibel med vätskesystem

Produktspecifikation:

 • Vikt: 390 g
 • Volym: 8,0 l
 • Dimensioner: 41 x 25 x 17 cm
 • Packvikt: 0 – 4 kg

pris och inköpsställe

Jag blev fantastiskt glad att se att produkten redan går att få tag på, Vaude Trail Spacer 8 finns hos Outdoorexperten (adlink) för 1355 kr. En testvinnande ryggsäck att springa med alltså, och det är mycket möjligt att det blir min vårinvestering till mig själv! Har du haft svårt att hitta en ryggsäck som sitter bra när du springer är mitt tips att kolla in den här och se om den också sitter bra på dig!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!