Välkommen till din nya favoritblogg!
kopa takbox thule

Takbox – packa takbox, köpa takbox och förvara takbox!

Allt om takbox – packa takbox, köpa takbox och förvara takbox, en guide med tips, tankar och råd!kopa takbox thuleLåsa upp, öppna bakdörr, kliva på insteget, skjuta upp. Få skidor levererade av kompis eller partner eller ett barn, om man har tur. Spetsar i, ömt lägga ned. Att packa takbox sitter i ryggraden på mig.

Så många gånger jag lastat i och lastat ur. Långmilsresa mot tävling mest varje helg (preskriberat?), med full packning där skidsemesterveckan hägrar, snabb iläggning av skidor för en kväll i längdspåret i pannlampans sken eller en bitigt kall morgon mot 8 i 8:an*. Känner du hur jag  blir glad och förväntansfull av bara tanken på att packa takbox? Det blir jag eftersom det betyder att skidåkning är nära. 

Låt oss prata takbox! Om du står i begrepp att välja och köpa takbox är detta inlägget för dig (med bra erbjudande från Thule!) och om du inte ska köpa takbox precis just nu hoppas jag att du får med dig ny bra kunskap om att packa och planera och förvara takbox. I många år packade jag min egna takbox med en himla massa skidor varje helg på vintern, i det här inlägget ska jag lära dig allt jag kan!

takbox, att köpa takbox

smartaste sättet att förvara takboxar

Alla som äger skidor och vill ta med sig dem behöver någon gång tänka kring takbox. Går du i takboxköpartankar är det läge att slå till då Thule har en kampanj där du får en multilift eller takboxväskor på köpet. En multilift är en smart upphängningsanordning så att du kan förvara din takbox hängande i taket på ett garage, i en carport eller i ett förråd! Att förvara takboxar horisontellt är att föredra, då tar de minst plats och håller bäst. Kampanjen gäller till den 31 december både i den fysiska butiken i Malmö och för Thulestore.se.

hur forvara takbox

Köpa takbox – Sofy säger tänk på detta:

 1. Vilka slags skidor ska du transportera – hur långa är de? (tänk på att klassiska längdskidor för normallånga killar ofta är en bra bit över två meter!)
 2. Hur många par skidor behöver du få med dig?
 3. Vill du kunna få med dig annat i takboxen? (barnvagnsunderreden, pulkor, pjäxor etc)
 4. Designpreferens?
 5. Hur bred är din bil?
 6. Takräcke, bil och box behöver passa ihop!köpa takbox Thule har en ny modellserie av takräcken som heter Thule WingBar, utformade för optimal aerodynamik och reducerat vindbrus.

Köpa takbox. Thule – Bring your life

Sedan över tio år tillbaka är jag och min familj hängivna Thule-fans. Vi har köpt våra hållare och lastningslösningar för cyklar, kajaker och skidor av Thule och jag kan varmt rekommendera detta livsstilsmärke som levererar hög kvalitet till både bredd och topp.

Jag får med mig mina prylar till ett aktivt liv med Thule helt enkelt och föreslår att du gör likadant. Faktum är att min dagliga ryggsäck också är en Thule, så jag kan verkligen skriva under på deras tagline, givet att ryggsäcken rymmer jobbdator, kamera, träningskläder, gummiband och kalender!

webGuide till rätt takbox, nu när du får multilift på köpet:

På Thules helsmarta webb följer du stegen för att passa ihop

Såhär ser översikten ut; himla smidig tycker jag, för det är inte helt lätt att hålla alla detaljer i huvudet. Det är tacksamt med översiktlig guidning i storlek och takräckens profil.

(klickbar bild)
köpa takbox

Jag skrev in: Skoda Kodiaq (ja, nedan får ni se vår nya bil!) och fick tips att WingBar passar, samt gjorde valet med 5-7 skidor och guiden sa Thule Motion XT i  XL eller XXL (japp, vi lastar mycket skidor!) . Efter att ha pratat på telefon med Johan som är ansvarig för Thules fysiska butik på Trelleborgsvägen 14 i Malmö landade vi i att en Thule Motion XT XL passar oss bäst. Det är den skönheten ni ser här på bild.

Sofys takboxtips:

 1. Landa skidor och packning mjukt! Skär till ett liggunderlag så att det passar takboxens botten, fäst med exempelvis bred dubbelhäftande tejp. Fördelar: Dina skidor landar mjukt och ligger stabilt mot ett underlag som inte glider. Mjukt underlag ger mindre klonk och skyddar skidorna maximalt.
 2. Packa skidorna omlott, vänd vartannat skidpar framåt och vartannat bakåt, då kan du sätta skidpar nummer tvås frambindningskloss mellan bindningarna på skidpar ett och du rymmer fler skidor. Sätt samman dina skidor med skidremmar som skyddar kanter och håller ihop dem!
 3. Samla stavarna tillsammans och ha dem på en sida eller båda. Dra gärna en spännrem runt!
 4. Lås skidboxen. ALLTID. Under färd, på parkeringar. Sätt en lång snodd i nyckeln och förvara den på samma ställe, alltid. Här hjälper Thules nya smarta SlideLock-system mig i framtiden!
 5. Packa övriga hårda prylar i boxens ”utrymmet är över ställen”: Hjälmar kan packas i box! Pulkor kan packas i box! Stora vinterkängor och längdpjäxor kan packas i box!

Köpa takbox: Thule Motion XT – framtidens takbox & mitt val

 • Designen är optimerad för bästa utnyttjande av utrymme, aerodynamik och fordonsanpassning.
 • Lätt att montera tack vare det extra breda förinstallerade snabbfästet PowerClick. Den integrerade momentindikatorn ”klickar” när den är rätt monterad, vilket gör monteringen både snabb och säker. Det går verkligen ursnabbt!
 • Enkel att öppna och stänga i alla förhållanden tack vare greppvänliga handtag och lyftarmar som stöd. Frost är halt, den här funktionen tycker jag väldigt mycket om. 
 • SlideLock-system med separata låsnings- och öppningsfunktioner. Låser locket automatiskt och indikerar när boxen är ordentligt stängd. Den här funktionen är efterlängtad och sparar tid och energi samt gör mig trygg med dyra skidor i box!
 • Full åtkomst till bagageutrymmet utan att takboxen är i vägen tack vare dess framskjutna placering på taket.

Takboxkampanj: Just nu och fram till 31 december 2017 får du alltså multilift eller takboxväskor (värde mellan 1399-1649 kr) på köpet när du köper en takbox online hos Thule eller i deras affär i Malmö. Ta gärna hjälp och diskutera med deras trevliga personal om du är osäker! Erbjudandet gäller så långt lagret räcker! Läs mer om kampanjen!

Matcha takbox och bil

Visst är det viktigaste att få med sig skidorna, men stilpolisen vill ändå inflika, försök undvika att vara den där bilen som är stor och bred med en pyttesmal box någonstans på ena sidan. Var inte heller den lillalilla bilen med jättestor takbox som blir som en keps. Matcha takbox och bil så gott du kan. Är du rädd om miljön? Tänk också en tanke på hur en aerodynamisk takbox kan snåla in på bensinen och miljön inne i bilen blir mindre bullrig om takboxen ligger nära bilens tak än om den sitter två decimeter ovanför!

Mittcentrerad box. En av livets viktigheter. En annan är att se till att bagageluckan kan öppnas fullt utan att slå i boxen. Mät in det noga! 

* 8 i 8:an står för att liften VM8:an i Åre öppnar klockan 08, 1,5 timme före alla andra liftar. LJUVLIGT. Bor man inte helt nära tar man bilen, samlar ihop sina vänner och åker med fullt med skidor i boxen dit.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!