Välkommen till din nya favoritblogg!
test skaljacka bergans

Test Bergans of Norway; skaljackan Miendalstind

*inlägget innehåller affiliatelänkar*

När man ska köpa ett dyrare plagg som en skaljacka vill man gärna höra hur den klarat sig i ett test. Skaljackor kan testas på många olika sätt, jag har kört min egen variant och hårdkört Bergans skaljacka Miendalstind i ca 6 veckor. Det innebär mycket daglig användning i natur i duggregn och vind, som överdragsjacka i vardagen och på toppturer i Lofoten. Ett träningspass på nära två timmar i rejält ruskväder blir kronan på verket i testet! Jackan är ett produktprov.

Test bergans skaljacka – med membranet dermizax

Bergans miendalstind lady jacket (länk)

  •  2½-lagers Dermizax®
  • 245 gram
  • Snedställda ventilationsdragkedjor under ärmar
  • Fast huva
  • 2 fickor
  • Storlekar: XS till XL. Bergans är något stora i storleken, kan du ha dubbla, ta den mindre är mitt råd.
  • Ingår i serien Slingsby, Bergans exklusiva linje utformad för aktiviteter i högalpin terräng och hårt väder. test skaljacka bergans

Miendalstind Lady Jacket är en extremt lätt skaljacka från Bergans i 2 ½-lagers vattentät, vindtät Dermizax®-som har vattenpelare 20 000. Ryggen är specialutformad för att bli mjukare, flexiblare och ge bättre fukttransporterande förmåga.  Smart placering av fickorna gör dem lättillgängliga även när du använder klättersele och/eller ryggsäck. Nedan ser ni mig bära Miendalstind i färgen pumpkin spice, storlek S, jag är 171 cm lång, ca 63-65 kg och har på flera av bilderna en fleecetröja under jackan.

Rek pris 3495, nu kampanj med 30% rabatt 2447 kr.


Mitt betyg: En jacka som imponerar om och om igen

Först förvånade denna jacka mig genom att vara mycket tunnare än vad jag trodde att en 2,5 lagers skaljacka någonsin kunde vara. Det här är alltså inte typen av skaljacka som man åker skidor i på vintern i januari, utan en tunn höst-vår-sommar skaljacka. Nu efter test kan jag gott och väl tänka mig att jag kan åka skidor i den i mars och april om vädret är bra, med förstärkningsplagg under såklart. Du fattar, det är en riktigt tunn jacka, men som har grymma vindavvisande egenskaper. Det gör den till en vass konkurrent mot tyngre och grövre skaljackor i min garderob – nuförtiden finns ju så många bra dun/primaloft-värmeplagg som komplement!

Det allra bästa med den här jackan är en så simpel grej som att den inte känns när man har den på sig. Det är också kanske det bästa betyget en jacka kan få och hyfsat svårt att åstadkomma som tillverkare. Att komma åt fickor är enkelt. Att justera ventilation under armar är enkelt. Att dra ner och upp och få in dragkedjekomponenterna i varandra är enkelt. Den håller mig torr och varm i snålblåst och regn, kan vikas ihop till miniformat och upplevs mjuk och lätt. En bra jacka som har lång livslängd i garderoben och som det nu är köpläge på! Byxorna på bilderna? Underbara Cecilie Mountainering pant, också på rea!
test skaljacka bergans

BERGANS MIENDALSTND HERR

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!