Välkommen till din nya favoritblogg!

Test slingsby softshell shorts

Läsarbetyg0 Betygsätt
0
98
Slingsby softshell shorts

Test Slingsby shorts

Som du vet jobbar jag med Bergans of norway, och klär mig i deras produkter. Här kommer ett test och en recension av Slingsby softshell shorts som synts flitigt på mig på instagram denna vår och sommar! Gillar du inte rött finns de också i en snygg marinblå nyans.

Om Slingsby softshell shorts

Slingsby är Bergans serie för tuffa äventyr och högalpinism. Dessa shorts är således utvecklade för tuffa utmaningar och ska klara det mesta, allt från toppturande till löpning och vandring. Det betyder att de har låg vikt, bra fyrvägsstretch och torkar snabbt. De slutar på nedre delen av av låret mot knät, har tre fickor varav en med dragkedja. I midjan finns tryckknapp och shortsen kan också regleras på höfterna för att göra dem tightare eller släppa upp dem till lösare passform. Material: 88 % polyester/12 % elastan

slingsby softshell shorts

Grymma shorts för kräsen tjej (finns såklart i herrmodell med)

Letar du shorts för vandring, klättring, topptur på våren i solskensdröm och uteliv kan jag varmt rekommendera Slingsby Softshell shorts. Tyget är lätt och tunt samtidigt som det känns slittåligt. Låt dig inte luras att tro att shortsen liknar tjockt softshellmaterial, det är snarare väldigt olikt och väldigt lätt, men har just de fina egenskaperna av att vara vind och vattenasvtötande.

Mina betyg – %

Passform: 100%

Älskar passformen på dessa shorts! De är bekvämt långa utan att vara nära knäskålen, lätta att röra sig i och känns oerhört sportiga samtidigt som de är stilrena nog att användas på en strandbrygga till vanliga sandaler. Att sitta på huk eller göra lappkast på skidor funkar fint, följsamma och smidiga. Jag gillar också fickornas placering! Jag har storlek medium och tycker de är ”true to size”.

Design 100%

Designmässigt är jag förtjust i precis allt, särskilt den pigga och klara röda färgen. Full pott eftersom de också faktiskt har reflexdetaljer! Enkelt är bra. Gillar du inte rödaste rött finns de också i fin marinblå nyans.

Funktion 100%

Jag tror att det här är ett par shorts som jag kommer ha sommar efter sommar och inte vilja skiljas ifrån. De är enkla att ta på, ta av och ha på sig. Lätta och smidiga och gör inget väsen av sig annat än att vara snygga.

Hållbar produktion 95%

Shortsen är producerade av tyg med bluesign® -märkning och Bergans of Norway är ett företag med stor miljömedvetenhet som jobbar för hållbar produktion och återbruk i alla led. Inte full pott, just för att tyget är nytt.

Vill ha faktor 95%

Alltid hög, när det är Slingsby-serien. Plaggen i den serien kostar lite mer och rabatteras mer sällan, bara det kan i sig ha justerande effekt på vill ha faktorn åt båda hållen. Det är egentligen inte särskilt dyrt med 800 kr för ett par suveräna shorts som du kommer kunna använda år efter år efter år, men när andra bra shorts från samma varumärke finns nedsatta till under femhundringen kan kanske initiativet avta. Låt det inte hända om du har råd. 795 kr glädje.

KÖPTIPS!
Ett par väldigt lätta och sköna friluftstights med grym funktion, som är väldigt lättburna och perfekta för tuffa och lugna uteaktiviteter. Fyrvägsstretch! Bra fickor och snygg design!
Passform
100
Design
100
Funktion
100
Hållbar produktion
95
Vill ha-faktor
95
Läsarbetyg0 Betygsätt
0
Plus
Minus
98
Slingsby softshell shorts
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!