Välkommen till din nya favoritblogg!

Vårskor och efter-skolan-häng i Åre

Alltså. Ta mig tillbaka eller helst, kasta mig framåt! Igår hämtade jag ettagluttaren nedan med vinterstövlar på och vi satt inne och huttrade på café, långt ifrån vårsneakers och kortärmat. Men jag tänker att alldeles snart är det dags att lufta vårsneakers igen, visst?

Om du inte hunnit till vårskorna så har jag två tips, som jag berättar om nedan! Hårt testade av eder testpatrull och viking footwear ambassadörsfamilj 🙂

Stora E’s vårsneakers:

Efter skolan-häng med stora E har ett likhetstecken med pumptracken eller ett parkourpåhitt, gärna under en promenad till Grädda, glasstället som gäller. Hon sportar i skor från Viking Footwear; Apex II junior, eller modellen Bjerke.

Apex II junior:

  •  Supersnabb BOA-snörning
  • Grymt grepp i sulan
  • Flexibel men vridstyv
  • Gore-Tex

Bjerke:

  • Snabbsnörning
  • Extra tåförstärkning
  • Grymt grepp i sulan
  • Stötdämpande mellansula och tyg som andas
  • Kan tvättas i maskin
  • Strl 28-40, på Vikings webb finns innermått  – klicka på ”sizeguide!”

Vikings vårsneakers
Plus
Suverän passform och bra grepp
Snabbsnörning // BOA
Utvecklade med barns rörelseglädje i fokus
Hög kvalitet, slitstarka! (du får vad du betalar för)
Tyg som andas och tvättmaskinståliga
Minus
Priset (dock prisvärda)
92

Efter skolan häng i Åre – pumptrack och tomheten efter lekplatsen som försvann

Knappt hade jobbarna med Åre Kommun-tryck på ryggen startat upp arbetet med att skruva ihop pump-tracken på torget, förrän det kryllade av barn med sparkcyklar, inlines, springcyklar och cyklar. Det är en grym grej att den finns, om det är kommunens, destinationsbolagets, cykelklubbens eller någon annans bana, det förtäljer inte historien – men nu är den åter äntligen på plats och det innebär torghäng. Lekplatsen som tidigare stod i parken nedanför torget, ett annat bra barnhäng, är dock borta. Lekplatsen monterades bort inför VM i vintras och uppbyggnaden, den verkar dröja till 2020 fastän stor pott pengar finns betalats från VM-bolaget för återställande. 2020 alltså! – En stor lokal irritationssnackis just nu. Hur svårt kan det vara?

Vi lyfter blicken och tänk dig nu istället att du släntrar in på torgytan, med pumptracken i mitten.

Barnens torghäng i Åre:

Här vimlar det av barn i varierande ålder och erfarenhetsnivå som alla testar sina vingar i pumptracken. Den,  som med vuxenögon, kan te sig ganska läskig. Velodromkurvorna duggar tätt mellan vågformationer, med asfalt som närmsta kontaktyta och närmre halvmetern som fallhöjd om man får fel riktning. Aouch! Det är en fin gemenskap och härligt att se hur naturligt barn tar hänsyn till varandra. De snabba stannar upp för att inte komma ikapp de riktigt små och om pumptracken är full av stabila åkare samsas de om ytan och skapar omkörningsfiler, som om alla har ögon i nacken och telepatisk förmåga. Coolt, är det.

Torghäng för vuxna:

Vi  tar på solbrillorna och dricker en kall frappe eller ett världsmästarkaffe från Åre kafferosteri, om man nu råkar gilla sånt. Snackar träningsplaner, gårdagens runda, underlag på stigar, episka solnedgångar och fjällspring osv med mer elle rmindre avslappnad attityd gentemot telningarna i pumptracken. Ofta med plåster och vattenflaska till hands. I kaffefrågan är jag förresten fortfarande under upplärning…

Rosa och gult! Så snygg kombination!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!