Välkommen till din nya favoritblogg!
sjoa jacket

Skaljacka till barn och ungdom, test av Bergans Sjoa 3L youth jacket

Annonssamarbete

 

Test av skaljackan Bergans SJOA 3L youth jacket

Letar du skaljacka till barn och vill ha en riktigt grym premiumskaljacka för både vår, vinter och höst? Läs då mitt test av Sjoa Youth jacket från Bergans.  Det finns skaljackor och så finns det bäst i test-skaljackor! Den här jackan har helt förflyttat min tro på vad skaljackor för barn (från strl 128) kan vara. Prisbilden ligger strax under 2000 kronor vilket känns helt rimligt och nästan billigt när man har jackan i handen.

Skaljacka till barn – bäst i test Sjoa 3L youth jacket: Korta fakta

  • 3 Lagers skaljacka, vatten och vindtätt mer än 10 000 vattenpelare, Bergans Element Active® membran
  • Ventilationsdragkedjor under armarna.
  • Förböjda armbågar för större rörelsefrihet.
  • Kardborrejustering i ärmslut.
  • Vattenavvisande dragkedja i fronten.
  • Elastisk, enhands dragsko nedtill.
  • Förlängt ryggparti.
  • Luva som fungerar med skidhjälm.
  • 3M™ reflexdetaljer.
  • Storlek: 128-164

En bra skaljacka klarar alla väder och alla säsonger. Den är tålig och kan bäras i flera år. Sådan är Sjoa 3L Youth från Bergans. Denna jacka har en nästan otrolig ”premiumkänsla” och är på inget sätt annorlunda i känslan mot en vuxenmodell. Det är något med styvheten i tyget, samtidigt som den är följsam och har förböjda armbågar och förlängning i ryggen. Kragen och ärmsluten, möjligheten att ventilera under armarna – ja, det är verkligen en riktigt suverän skaljacka i mindre format.

MINA BETYG – %

PASSFORM: 100%

Passformen på skaljackan är väldigt bra med tilltagen längd i rygg och ärm, men med möjlighet att göra både ärmslut och nederkant smalare! Att röra sig i lek, gräva i snö, åka skidor etc funkar fint, jackan är följsam och smidig trots att tyget är klassiskt skaljacke-hårt. På bilden syns storlek 128 på en modell som är ca 125-127 cm vid fototillfällen och det finns en hel del att ta på i ärmen. Huvan är suverän. Om något hade man önskat en insida på halsen klädd i mjukare tyg, men här har man ändå ofta en buff/turtleneck.

DESIGN 99%

Designmässigt är jag förtjust i precis allt, särskilt att den är så ”på riktigt”. Detta är en skaljacka som bara råkar vara i barnstorlek, det är inte en skaljacka för barn på det sättet att den är förändrad till att bli barnslig! Kulörerna är pigga och klara och jackan finns i stark sericerosa eller klarblå. En turkos variant hade ju varit att dö för…. Design: Nära nog full pott eftersom jackan också har bra reflexdetaljer! Dessa sticker inte ut och är knasiga utan också de stilrena. Enkelt är bra.

FUNKTION 100%

Vinter, höst, vår och sommar – i vind och i snöslask, i solgrop och på tältäventyr. Jackan är grym – ventilerar bra, skyddar perfekt och håller vätan ute. Efter snart ett års användning är den inte heller det minsta sliten vilket säger mycket om kvalitet utöver funktion. Toppklass!

sjoa jacket

HÅLLBAR PRODUKTION 95%

Jackan är producerade av tyg med bluesign® -märkning och Bergans of Norway är ett företag med stor miljömedvetenhet som jobbar för hållbar produktion och återbruk i alla led. Inte full pott, just för att tyget är nytt.

VILL HA FAKTOR 95%

Att välja det bästa av det bästa ger bara det en skyhög vill ha-faktor. Det är skillnad på jackor där man sparat på krutet ”för att barn ska ha dem” och där man gjort som man hade gjort för vuxna – men med barns rörelser i fokus. Den här jackan är helt enkelt en suveränt bra skaljacka men i barnstorlek. Bergans gör Sjoa jacket i 3-lager och i 2-lager och detta tycker jag är sympatiskt. Två lagersjackan ligger billigare i pris och är en riktigt bra skaljacka det med. 3-lagersjackan har ännu mer bearbetning. För mig hade jag tyckt en annan kulör varit ännu roligare och ökat vill ha-faktorn till max, men det är en riktigt snygg nyans, stark men inte gräll och kommer undan som rosa om man gillar det, men klarar också ”inte mer rosa-känslan” som en mamma ibland kan ha…

 

skaljacka barn test

sjoa jacket
Skaljacka till barn och ungdom, test av Bergans Sjoa 3L youth jacket
Denna jacka har alla de funktioner en riktigt bra premiumskaljacka ska ha, till ett pris under 2000 kr. Toppbetyg givet att funktion och design lirar perfekt och kvaliteten är helt suverän. En jacka att ha i många säsonger eller klä fler barn i!
Passform
100
Design
99
Funktion
100
Hållbar produktion
95
Vill ha-faktor
95
Plus
Minus
98
Grymt bra - bäst i test
Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!