Välkommen till din nya favoritblogg!

Tre tips – dunjacka under skaljacka

Jag älskar dunjackor – att ha som de är eller som förstärkningsplagg under skaljacka vid utomhusaktiviteter så som skidåkning. Nu är det reatider i butiker och webbutiker och vill därför ge tre tips på dunjackor som jag testat själv/har själv och verkligen gillar!

Marmots jackor har imponerat på mig genom skön passform, bra tålighet (inga rispor i de jackor jag ägt i två år, och då har jag åkt skidor i dem!) och snygg design. Dessa dunjackor jag visar nedan är några av deras storsäljare.

Ama Dablam är mellanjackan/allroundjackan – absolut varm nog i sig själv men även tillräckligt smidig för att ha under skalplagg. Huvan är justerbar med stropparna utanför – inte på kinden som på min Norrönajacka (en detalj jag irriterar ihjäl mig på), ärmarna och nederkant är justerbara och den har ett snyggt 6-kantigt mönster. Pangpris på den här klassiska jackan hos Outnorth just nu för de tjejer som har storlek Medium eller killar som har L eller XL.

amadablam marmot

Quasar jacket är en tunnare dunjacka, mer skapad för att vara förstärkningsplagg då yttertyget är något tunnare, men den fungerar absolut att ha som den är. Den är min vardagsjacka just nu, och har så varit större delen av denna vinter när det inte varit särskilt många minus. Formmässigt är den perfekt – jag har den i storlek small (upplever att marmot är ganska stora i storleken, är man mellan medium och small eller alternerar däremellan så fungerar small jättebra – blir inte kort i ärmen på mig som är 171 cm. Jackans längd är perfekt avvägd, både under skaljacka och som den är. Quasar jacket finns både med och utan huva. Jag har med huva, dunjackan utan huva blir möjligen ännu smidigare som förstärkningsplagg då det garanterat kommer passa under diverse skaljackor och hur de är sydda vid halsen. Ärmsluten är toppensköna, lite intagna men inte reglerbara, samma sak uppe vid halsen. Jag har inte heller sett något behov av att reglera dessa. Quasar jacket i ljusa nyanser (min är röd, se bild nedan) kan i vissa ljusförhållanden se lite smutsig ut då dunfyllningen ibland lokalt kan lysa igenom – tror dock inte det gäller på den snygga blå nyansen och garanterat inte på den klassiska svarta. Yttertyget har en snygg alldeles lagom lyster, den är inte matt men inte heller glansig. Lyster är ett bra beskrivande ord! Jackan packas lätt och smidigt men det bästa av allt är nästan att man inte ens känner att man har den på sig – den bara är och värmer. Full pott!

marmot quasar  jacket

Quasar jacket utan huva – dammodell – finns i blått i xs,s eller m och i svart i s och l. Ord pris 2700 kr, nu 1397 kr!

dunjacka under skaljacka.jpg

quasar hoodie men

Quasar Hoodie för killar finns nersatt, från 3000 kr till 1797. (xs-l). Dammodellen något lägre rabatt (20%) och landar på 2400 kr, absolut ett ok pris för jackan men där kan man kanske ha is i magen lite till!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!