Välkommen till din nya favoritblogg!

Tips! Ett halvår med familjeäventyr

Friluftsfrämjandet tipsade i nyhetsbrev om möjligheten att äventyra över generationer. Klart jag vill tipsa vidare om det!

I några säsonger har det funnits en äventyrsakademi för vuxna, som i stort går ut på att ett gäng får (köpa) utbildning och kunskap i allt teoretiskt och praktiskt för att kunna genomföra en drömexpedition. För mig har det känts lite långt borta, men jag har lockats. Långt bort som att jag upplevt att man måste ansöka med  ”mitt drömäventyr jag planerar genomföra efter denna kurs är att jag ska cykla till alaska och rida in en isbjörn”* för att få vara med. Och så är det tryouts med att sätta upp tält på tid! (nervositeten).

Så är det ju inte förstås, att det ska till isbjörnsinridningsäventyr för att räknas som en ansökan, men med små barn är det ibland klurigt att ens TÄNKA i större äventyrsbanor än att få loss en förmiddag för mountainbike eller att tälta en natt nästgårds. Det har känts aningen futtigt att ansöka med. Akademin har alltså lockat mig, men inte känts realistisk. Har du känt lika? Nu finns ett alternativ! Med barn! Yay! Sista ansökningsdag är 31 januari. 

Adventure academy generation – Äventyret väntar er

Har dina (eventuella, egna eller andras) barn fyllt sisodär mellan 9-20 år har jag ett tips. Adventure academy generation är som en ca halvårslång äventyrsskola där en vuxen och ett barn tillsammans lär sig och genomför häftiga utomhusgrejer med och av duktiga lärare. Målet och diplomeringsgrundande(!) är ett eget veckolångt filmat äventyr sommaren 2018. Lite som den vuxna grejen, fast över generation.

Det kostar en slant, det ska sägas, men det verkar vara en himla seriös ansats (verkligen indeed). Tillbaka för insats och peng får de som är med genomföra och testa olika grejer från bushcraft till matlagning över eld till swimruntävling och får en massa prylar av partners och stöttning från äventyrare i att skapa det där egna drömäventyret.

Är du nyfiken och äventyrssugen och har en yngling mellan 9-20 som känner samma lika, kolla in! Ett halvår dedikerat till äventyr. Ihop. Jag tycker det låter fantastiskt kul!

Mitt äldsta barn är sex år. Vad är väl en bal på slottet? Ett tält i bergsklykan? Kanske ansöker jag till vuxenäventyrsakademin med min riktiga  Canadadröm till 2018. Eller 2019. Måste bara bli grym(mare) på tält och chins först. Att glänsa med i tryouts. Eller något.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!