Välkommen till din nya favoritblogg!
ullunderstall for barn

Ullunderställ för barn – spara och slösa

I det här inlägget guidar jag kring ullunderställ för barn. Jag vet att mina inlägg om hur vi klär våra barn för utomhus, vad jag köper och hur jag väljer kring plagg och material är intressant för många som läser här. Det glädjer mig massor när ni uttrycker vad ni vill ha mer av och vad ni uppskattar!  Har du inte barn att klä i ullunderställ, bara scrolla vidare, alright!?

Jag själv att få tips och höra hur andra tänker och väljer kring plagg och val, vart det finns ett bra erbjudande och om det finns peng att spara, ullunderställ är inte helt billiga ( men bra) och en rabatt är alltid välkommet. Se längst ner om mina tankar om konsumtion ooch hållbarhet!

Ullunderställ för barn

Merinoull eller merinoullsblandning är det vanligaste materialet i ullunderställ. Här tycker jag det är viktigt att säkerställa att ullen kommer från får som inte utsatts för muelsing, dvs att understället är av mulesingfri ull. Mulesing är en  metod där fårens bakdel skalperas för att undvika insektsangrepp, taskig grej – stöd inte det. Jag visar bara mulesingfria alternativ!

Varför välja ullunderställ?

Ullens fördelar är att den inte luktar och håller barnet varmt även om det blir blött. Ullunderställs  har väldigt fina fukttransporterande egenskaper och kan svalka i värme och värma i kyla. Det är också ett helt naturligt material, vilket känns bra! Vi går mer och mer över till enbart ull i våra barns underställ. Merinoull kan ibland slitas hårt om du tvättar dem fel, var noga med att tvätta på ylleprogram/fintvätt.

Ullunderställ Spara

  • Adlink till XXL: Underställ från IrisSport, 80% merinoull 20 % polyamid. 349 kr för helt set! Detta underställ köpte jag två av förra veckan, 349 kr för både byxa och tröja är ett fantastiskt pris! Kvaliteten känns fin, men har ännu inte tvättat dem så jag garanterar inte.
  • Adlink Stadium: Underställströja i merinoullsblandning Everest, Underställsbyxa Everest, 60% merinoull, 40% polyester, 199 kr /del. 
  • Ej länkat; på matvarubutiker fnns Pierre Robert som normalt kostar 249 kr del om jag minns rätt. Dessa har gått sönder i tvätt för oss och har varit mer känsliga för slitage än andra märken.

ullunderstall for barn

Barnununderställ merinoull (normalpris för merinoull)

UllUnderställ för barn – slösa

Här samlar jag märkesprylarna för dig som vill spendera lite extra. Du kan absolut hitta billigare alternativ, här betalar du mer för varumärke och kanske – men inte helt säkert, för kvalitet.

Att konsumera i onödan är inte hållbart, jag försöker konsumera mer medvetet kring onödiga ”infallsköp”, men sportkläder och utomhusplagg begränsar jag sällan. Det vi behöver, det behöver vi – och jag är uppvuxen med att när det kommer till sport ooch träning ska man ha bra förutsättningar för att fortsätta – fortsätta det gör man när det är roligt och när utrustningen fungerar! Jag vill att mina barn ska känna och få ha det på samma sätt.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!