Välkommen till din nya favoritblogg!
woodchopper

Woodchopper – pulshöjning utan hopp och spring

En suverän pulshöjande övning som inte innebär något löpsteg eller hopp är woodchopper! För dig som vill bygga en explosiv och stark bål med kraft i höftrotationer är det här en riktigt vass övning. Du jobbar genom ett stort rörelseomfång och får med mycket förmåga att skapa och driva kraft, samtidigt bygger den också rörlighet i ryggraden. Genom rotationer skapas kraft!

Övningen woodchopper Den går att förändra och förvandla på många sätt och redskapen du använder till att jobba med övningen kan varieras stort. Du kan göra woodchopper med;

  • hantel
  • medicinboll
  • gummiband
  • cablecross
  • kettlebell om du håller i klotet
  • Landmine (stång från golvet)

Såhär jobbar du med woodchopper

Woodchopper kan egentligen jobbas från två håll, där nedifrån och upp är mitt vanligaste sätt. Det är också där flest valmöjligheter kring belastning och rörelsens omfång finns.

Du kan starta rörelsen från golvet – vid sidan av din fot, eller från sidan av höften. Driv sedan diagonalt genom kroppen och avsluta med sträckta armar ovanför andra sidans axel.

Woodchopper med hantel:
woodchopper

Tid eller repetitioner:

Jag använder wood chopper som en övning att belasta hjärtat, att träna kondition och få upp pulsen på mina klienter utan att de behöver hoppa eller springa. Att flytta vikten lång väg diagonalt genom kroppen kostar på. Testa att jobba så pass förhållandevis kort / få repetitioner som 15 wood vchoppers på vardera sida utan vila emellan med en medicinboll som väger 5 kg. Det brukar de flesta tycka blir en pulshöjare.

woodchopper tvärtom:

Vill du jobba diagonalt nedåt, lite mer som en yxa skulle gå även om du nog inte skulle sikta på sidan av din fot utan framför dig …. (det här namnet vet jag inte riktigt hur det hamnat i övningen alltså…) då använder du dig av en cable cross maskin eller ett gummiband. Du  fäster hjulet på cablen/gummibandet högt upp och drar uppifrån snett nedåt genom kroppen.

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!