Välkommen till din nya favoritblogg!

Utelek med Viking Footwear – du får rabattkod!

Idag kom äntligen dagen då jag skulle få bjuda mina kollegor som jobbar med blogg och podd och hälso-TV och hälsoartiklar på en uteförmiddag där vinterns barnskor stod i fokus. Dagens jobb (att kalla detta jobb!) gjorde jag tillsammans med Viking Footwear, skomärket som tillverkar kvalitetsskor för nordiska förhållanden och som jag också är ambassadör för. Platsen var Hellasgården och du får en rabattkod (20%! se längre ner!) eftersom du tyvärr inte fick vara med denna gång. Hur kul vore det att göra ett större event?!

Dagen då, såhär såg den ut:

Event med viking footwear

Baking babies representerades av familjens grabbar!

När alla kom hittade de skokartonger märkta med sina namn. Skorna som skulle hårdtestas i en bana, genomgå vattenhinder och snöbus var modellerna Play II GTX och Sludd El/VEL GTX. Som ni vet står GTX för Gore-Tex.

Viking Play II

Modellen Play II är en nyutgåva av en tidigare poppis Vikingmodell som fått en större uppdatering. Oh boy vad jag gillar den här skon som lilla E kommer härja runt i en hel massa. Sulan är i naturgummi (som de flesta av Vikings skomodeller har) och har bra fäste även i kalla temperaturer, den är varm och enkel att ta av och på. Coolaste grejen är helt klart alla inbyggda reflexer och hur enormt bra Gore-Texen håller vätan borta. Kolla nedan, den lila skon är alltså samma, fotad med eller utan blixt, som alltså tar upp alla reflexer!

KOM DEG UT – Norska för just do it, ut och upplev, typ!

Det är egentligen inte svårt, med lite förberedelse har man garanetrat en lyckad dag och med noll förberedelse men ryggsäck och matsäck med så brukar en skogsdunge kunna sätta fart på fantasin i sig själv. Med 21 barn på plats ville jag styra upp det lite….så jag hade satt samman en bana med några enkla stationer för barnen att ta sig igenom, dessa var:

  • Inte nudda mark
  • Hoppa som en kanin
  • Kasta ringen på pinnen
  • Springa slalom
  • Bestiga ett berg
  • Följa en busig lina
  • Gå balansgång
  • Bestiga ett berg
  • Gå igenom vattenhinder
  • Busa i snö

Ann-Sofie och Karin kom och utemyste och kastade boll i hink. 

Angelica och Sheila skuttade i nya lätta terränglöpningsskorna Apex II GTX. Rosa! 

SLUDD EL / VEL GTX

Barnen med större fötter hårdtestade modellen Sludd EL/VEL GTX  som är en smäcker och snyggt designad vintersko med elastsikt snöre och kardborreband. Varmt fodrad och med Gore-Tex och mellansula i EVA håller den fötter torra och varma. Naturgummi i sulan ser till att greppet är bra.

20% rabatt till alla grymma läsare och vänner!

Snön hade jag trollat fram till Stockholm väl tidigt, men snart kommer höst och vinter med besked. Lera, regn och höstlövsfrost och sedemera full vinter kräver bra skor och här kommer den utlovade rabattkoden som gäller för både barn, dam och herrskor!

Koden SV17BLOGG ger hela 20% rabatt på rekommenderade ordinarie priser i Viking Footwears webshop. Gäller till 22/10. Adressen är www.vikingfootwear.com

SLUDD EL/VEL GTX – LÄNK!
PLAY II R GTX – LÄNK!

utelunch är bästa sortens lunch

Efter några varv på banan åt vi grillad korv av olika varianter, drack min lokalt producerade must från Värmdö musteri och myste i svag oktobersol. Detär faktiskt oktober nu och faktiskt dags att i alla fall tänka på vinterskor.

Att få hänga runt en något för varm grilltunna, dela ut korvbröd och korv och förse barn med marshmallows att grilla på pinne, det är livet! Erika (i gul mössa) pratade frilansande med mig och Ann-Sofie, innan jag gick och knäppte bilden. 

Torra fötter, glada barn, årets första snö och en massa kramar från kompisar. En fin dag idag!

Andra som inte fastnade på mina bilder, men som kanske har eget att säga om dagen idag var Anna Lissjanis, Milla (coachmilla), Jessica Olérs Brelid, Louise från hej hej vardag, och eminenta tvilling nummer två Jessica Lagergren.

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!