Välkommen till din nya favoritblogg!

Utnyttja eftermiddagsljuset!

Nu är den här, hösten, och med den eftermiddagsskymningen och leran som smyger sig på. Den här hösten ska jag maxa eftermidddagsljuset tänkte jag och vill peppa dig att göra detsamma. Så, utnyttja eftermiddagsljuset!

Hur gör jag då? JO: När jag hämtat barnen är klockan mellan 16.30 och 17 – strax efter 17. Jag har satt i system att ge dem något mer mellis direkt i anslutning till hämtning så att vi direkt kan hoppa på en uteaktivitet . Nyss var drickyoghurt en favorit tills en blev utspilld i baksätet, nu jobbar jag mer med frukt och i min bil anas ännu en svag doft av jordgubbsyoghurt. Vardagsrealism och så vidare.

Aktiviteten i höstskymningen och blöta vädret? Just nu är cykling solklar favorit. Såhär kan det se ut om kameran är med och alla på glatt humör:

På kropparna är det fleecejacka och eller skaljacka, jeans eller skalbyxor och så skor från Viking Footwear med Gore-tex. Samma skor som barnen haft full förskoledag och skoldag för det mesta. Stora E sportar gärna Apex II junior, en sko som jag har som vuxenmodell som du sett ofta här i bloggen. Den har snabb och smart knäppning med BOA-system (vrider på en ratt för att dra åt och släppa upp) och superfäste. 

Jag tar med barnen på någon stig ut i spenaten, eller så hänger vi invid Björnens centrum där det är en liten cykelbana byggd. Ibland cyklar vi dit och ibland tar vi bilen. Tiden ute varierar mellan en kvart och en timme beroende på middagsplan och framförallt mest mitt humör och tålamod. För det mesta har jag redan tränat på dagen men om inte säger jag till mig på skarpen att nyttja tiden jag med och inte falla i den där svintråkiga föräldrafällan; en bänk och en smartphone. Så tråkig lekkompis man är då! 

Lilla E har en hög höstsneakervariant som heter Sagene Mid. Jag har helt seriöst aldrig sett hans strumpor våta efter att ha haft denna sko och då har jag ändå hämtat honom efter ihållande ösregn och hel eftermiddags utelek på förskolan. De imponerar! Något som också imponerar är lilla E’s cykelskills. Tänk, han blev 4 år i april och nu i september cyklar han nybörjarbanor för vuxna i Björnen med fullt ös. Stoppa tiden, typ. 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!