Välkommen till din nya favoritblogg!

Världens enklaste skattjakt

Helgtid är familjetid och nu ska ni få tipset på världens enklaste skattjakt som vi praktiserat den här helgen!

Det är en aktivitet som passar perfekt om ni känner att ni vill göra något kul ute i skog och mark men har svårt att peppa igång barnen. Med förberedelser blir den här grejen fantastisk men du kommer klara det på wolley också!

Steg 1: ordna en skatt. När barnen/barnet är i annat rum, slå snabbt in något litet i aluminiumfolie. Jag tog fruktstänger eftersom vi hade det hemma, men vad som fungerar. Ätbart eller ej! Stoppa paketet i innerfickan på din jacka.

Steg 2: Rita en karta. Rita en superenkel karta på närområdet, eller av ett område ditt barn känner igen väl som ni skulle kunna cykla/gå/åka bil till. Grejen här är att det är bra om barnet kan driva jakten, veta vart det ska. Sätt ett kryss där skatten finns! (Även om den alltså inte är där utan i din ficka just nu).

Steg 3: Hämta posten/gå ut med soporna och OJ! Barnet har fått post! Här hakar du bara på och bekräftar. Ja, en karta?! Var kan det vara? Vad finns vid krysset?

image

4) Gå på skattjakt! (Eller åk, om ni bor för centralt). Peppen över att någon lämnat en skattkarta på trappen/i brevlådan? Enorm. Och vad kan det vara för skatt och borde vi haft en spade ned oss kanske och har den legat där i tusen år? 

5) Smussla ner skatten! När ni kommit till rätt område – separera er lite genom att föreslå att nu måste ni leta noga och peka ut en riktning. (Sätt krysset i en skogsdunge eller liknande, där du vet att du kommer kunna placera ut skatten). Lägg skatten aka foliepaketet så det syns lite lagom, gå till barnet och föreslå att ni letar i ny riktning och fortsätt leta tills skatten är hittad.

6) Fira och öppna skatten!

Svårare än så är det inte att få ett superpeppat barn och få till utelek även om nu nyss inte hade planer, tyckte utomhus lockade eller om ni var lite helgsega i kroppen.

Spara tricket till en kommande helg eller eftermiddag i veckan efter förskola. Planerande med ledtrådar i flera led är också kul men det behöver inte vara så seriöst eller avancerat. Ut och njut, bara!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!