Välkommen till din nya favoritblogg!

Varma vinterskor för barn

Varma vinterskor för barn är något av en nödvändighet om man med sinnesro ska kunna ha barnen lekandes ute länge. För leka länge, det vill de. Få saker lockar så som snöhögar och frusna vattenpussar.

Behöver du bättra på vad dina barn har på fötterna eller är nyfiken på vilka skomodeller jag klär mina barn i? Look no further, här handlar det om varma vinterskor för barn!

Du vet den där lockande isen med luft under…

Känslan att vandra ut över den där stora vattenpölen som frusit, med osäkerheten när isen får sällskap med iskallt lervatten och foten badar i vatten.  Du vet när isen har luftfickor under och är sådär vit så att man får till BÄSTA kraschandet? Hand upp du som fortfarande testar hållfasthet med pirrande förtjusning!

Eller: Snöhögen som blir snöslott, koja med gångar från rum till rum och som  byggs med en frenesi man önskar man kunde få till för andra aktiviteter, typ städning.

varma vinterskor barn

Vinterbus i våra favoriter – viking footwear varje dag

Nedanför lägenheten i Åre har vi en fantastisk slänt. Med snö i mängder fick vi äntligen bygga snökoja och på riktigt hårdtesta de varma vinterskor från Viking som är gjorda för att klara snö och is. Vilka vinterskor som är bäst är en svår fråga att svara på. Det är som så ofta beroende på att man vet för vem, och när, men märket har jag klart för mig. Jag har valt ut Viking Footwear noga, det är ett företag med bra och fina värderingar som verkligen producerar prisvärda och kvalitativa skor. För det väder vi behöver skor i.

skorna vi gillar mest, från höstfrost till vinterbus.

(I kollaget längre ner hittar du skorna jag nämner nu) Vi har haft de nättare skorna Play II och Totak, perfekta för förisäventyr och skolgård. Mockabootsen för kids är också så snygga och håller snustorrt! Gore-Tex mot allt vatten och lera, varma men inte Vikings allra varmaste.

Nu växlade vi upp till riktigt varma vinterskor för snö, Nordlys och Frostfighter (stora bilderna i kollaget).

Överlag är jag SÅ kär i Vikings skor, både mina egna Noble Winter (röda kliv i korta gummistövelboots med fodring) och Hervor (mockaboots med Gore-Tex) samt snörade fodrade kängan Spark II. 

varma vinterskor för barn – Nordlys Suede

Det här med att matcha barn och vuxen är ju ibland ganska kul. I Nordlys finns barnens mockastövel med gummifierad nederdel, den ser ut som en klassisk vinterstövel för vuxna men i mindre format. Nu kan ni matcha!

Hybridkonstruktionen mellan mocka och  BASF polyuretanskal som är 100% vattentätt ger en stövel som håller små fötter varma och torra ner till -25 ° C. Den urtagbara innerskon är tillverkad av en ull- och polyesterblandning för maximal värme och snabb torkning. För en snygg passform som förhindrar snö att komma in, finns det elastiska snören och en kardborrlåsning som är lätt att ta tag i, även med vantar. PU-sulan med stora grepp griper bra och reflekterande detaljer ökar synligheten efter mörkrets infall. En sko som fungerar särskilt väl i snö!

>> Här läser du mer om Nordlys Suede, 850 kr  hos och av Vikingfootwear.

Uttagbar innersko, en så praktisk och bra grej! Den är lätt att ta ur och sätta i igen. 

varma vinterskor för barn – Frostfighter

Frost Fighter är utvecklad för de kallaste dagarna av året, sammanfattad i två ord – ultimat värme. man skulle kunna tro att en fodrad gummistöävel inte är det varmaste skovalet, men i det här fallet är det det!

Denna isolerade termostövel är Vikings varmaste barnmodell och kan hålla små fötter varma och glada ner till en imponerande -30 ° C. Det gör den genom att kombinera ytterlager i Elastopan® med ett extremt varmt ull och polyesterfoder. Elastopan® är ett 100% PVC-fritt, biologiskt nedbrytbart material som innehåller miljontals små luftbubblor och ger 2,5 gånger mer isolering än vanliga PU-stövlar, samtidigt som de är dubbelt så hållbara. Himla bra grej!

>> Här läser du mer om Frostfighter, 700 kr hos och av Viking Footwear. 

bästa vinterskorna för barn

Fantasin och kreativiteten får ingen gräns. Djävulsgap att hoppa över, speciella sätt man måste rulla på och dyk ner i snön. Jag undrar ibland vart den tog vägen, lekfullheten.

Jag önskar jag stannade ut och lekte i timmar jag med, men fokuserade om på varm choklad efter en stund och välkomnade rödkindade energiknippen med torra och varma fötter in när himlen färgades rosa och solen sjönk bakom Totthumeln.  varma och bra vinterskor for barn

Våra favoriter av varma vinterskor för barn (och till mig) i ett kollage

(adlinks)

Efter utelek av den här kalibern duger ingenting annat än att krypa upp i soffan och dricka varm choklad, inte sant? 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!