Välkommen till din nya favoritblogg!

7 anledningar att älska snö

Jag  vill ge dig sju anledningar att älska snö.  Kall, luftig, lätt snö. Eftersdom jag älskar den! Är inte lika förtjust i grå blöt snömodd – for obvious reasons. Tyvärr blir det ju ofta så till sist när snön kommer i stadsmiljö, men låt oss njuta när snön är ny! Som en hjälp på traven kommer här sju anledningar att älska snö, se det som påminnelser om varför snö är så bra och hur du kan göra den här snöiga dagen (om den är det hos dig) till en riktigt bra dag!

1) Snö ger möjlighet till vintersporten slalom.

En social sport som passar alla, liten som stor och där man kan utmanas och växa inom loppet av någon vecka med bra lärare. Till hjälp finns ett (av svenskarna i alla fall) mycket uppskattat rejtingsystem. Stolt är den tioåring och den femtioåring som deklarerar att den kan åka i ”alla svarta backar”, eller den som förflyttade sig från lilleskuttland till blått till rött på en vecka. Få saker är så mysiga som skidpaus med varm choklad med grädde framför brasan, eller underställshäng i furuklädd stuga. Slalom – en första bra anledning att gilla snö.

2) Det blir ljust ute.

(Enough said)

3) Snö ger leklust utomhus.

Säg pulkabacke eller bobrace och de flesta får glitter i ögonen och ett flin i mungipan. Bygga hopp, åka från högsta, känna fartvinden susa och pirr i magen. Eller bygga snögrotta, rulla snögubbe och dekorera.  Utomhuslek blir roligare med snö än med lera.

4) Längdåkning.

En fantastiskt skonsam träningsform som utmanar hjärtat att bli starkare och som samtidigt kan genomföras nästan oavsett ålder. Jag lovar, man behöver inte ta i så man kräks för att  man ställer sig på längdskidor (been there, learned that). Inom längdåkning kan man åka fort, sakta, skatea eller åka klassiskt och gå på tur på fjället med matsäck och det passar alla åldrar – plus att fyrbentingar kan följa med (gärna att de springer vid sidan av spåret dock).

5) Snö är vackert.

Snöflingan är i sin enskilda och unika form vacker att se på. Kanske är det bara jag, men min fascination för snöflingor slutar aldrig!

anledningar att älska snö

6) Det som göms i snö

Visst är det härligt att det blir lugnt för ögat? Snön stillar intryck och gömmer färgtoner. Naturen och stadsbilden blir mer enhetlig. Fint!

 

7) Snö berättar om vintern – och ger oss något att prata om.

Om jag inte har övertygat dig fram till nu, well, jag är ledsen – men kanske den sista då? Snö berättar för oss att det är vinter – den ger oss ett tydligt tecken på årets skiftningar och säsonger, och det sägs vara något utlandssvenskar saknar mest – skiftningarna och tydliga årstider. Och den ger oss något att prata om. Exempel: Trafiken (stockholmare som klagar över 3 cm snö i mars!) Nu kan snön få komma/försvinna, Är skidbacken öppen? Blir det snö till jul? Hur mycket snö finns det hos er? Oj vad jag behövde skotta i morse… snö skapar samtalsämnen och när vi pratar kommer vi närmre varandra!

 

 

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!