Välkommen till din nya favoritblogg!

Vinterskor – varma fötter i vinter

Vinterskor – varma fötter i vinter i stolt annonssamarbete med Viking Footwear – min skopartner.

Jag önskar dig vinterskor för varma fötter i vinter eftersom kalla fötter verkligen kan förstöra de bästa av vinterdagar! Minus arton stod det som temperatur i Åre idag.  18!  Det är rysligt kallt och kallare ska det säkert bli, både här och i resten av Sverige nu när vi går mot slutet på december och riktig vinter. Så, varma vinterskor är högaktuellt.

Här kommer det – inlägget om varma fötter i vinter. Något jag gillar särskilt med Viking är att de tänker på vikten på skor, både för barn och vuxna. En vinterstövel eller vintersko som väger tungt blir jättejobbig att gå  i, här vinner Viking stort jämfört med exempelvis Sorel är min upplevelse. Samma gäller såklart för barn.vinterskor varma fotter

vinterskor och Varma fötter – Vad har jag för skor?

Svaret är tudelat, det beror nämligen lite på vilken aktivitet jag ska göra. Tänk att det alltid ska vara lite så; ”det beror på”! Nåväl. Med dessa två skor/kängor/stövlar håller jag mina fötter varma i vinter. Jag tor ena paret eller båda passar dig som läser här!

1) Svartisen

En varmfodrad stövel i mocka och Elastopan®. Det senare är ett slags gummi helt fritt från PVC och med miljontals små luftbubblor, vilket gör stöveln lättare och varmare än andra material (2,5 ggr varmare jämfört med annan PU-plast). Stöveln har högt skaft och  uttagbart innerfoder i ullblandning.

vinterskor varma fötter i vinter

TIPSET:

Att kliva ur vinterskon med innerskon kvar på fötterna som är oerhört praktiskt i vardagen. Varje gång jag hämtar barn på förskola/skola kliver jag bara ur ytterskalet och stegar in!

Svartisen finns från storlek 36-47 för vuxna och har en junior/kidsvariant för matchning! Det här är min vardags-vintersko till och från jobb och en massa vardagsaktiviteter och jag valde en storlek större än min vanliga för lite extra tåutrymme.

>>> Svartisen hittas i vikings webshop

barnmodellen heter NORDLYS!  2) constrictor III Boa – vintersko för varma fötter i full aktivitet

Om jag ska hikea, dra pulka och uteleka eller som igår, springa bredvid en yster ponny i en timme på uteridbanan på Åre ridskola som jag gör varje onsdag (phu) så tar jag på mig Constrictor III. Den har något lägre, men fortfarande högt, skaft och fodring med priomaloft. Snörningen är BOA-system vilket innebär att jag bara vrider på ratten så dras hela skon åt runt fot och ben. Den här vinterstöveln är varm och smidig med bra grepp och suveränt support för fot och ben, Gore-Tex håller foten torr. Kort sagt, varm och smidig, perfekt till vinteraktivitet oavsett stillastående eller med krav på mer rörelse!

>>> Constrictor III Boa hittas här i Vikings webshop, finns också i svart!

Efter ute; en toffla såklart!

Viking jobbar nära den norska turistföreningen. Köper man tofflan DNT Toffel kommer den i fin förpackning med ”fjellvettreglene” på baksidan, ni vet, de om att planlägga turen på förhand, låta någon veta var och när man ska komma åter, att vända i tid och att packa för hårt väder mm. En jättefin julklapp är denna toffel i ullblandning som är lätt att ta av och på och har bra grepp mot golvet. 

>>> DNT TOFFEL

Hoppas att du känner dig väl upplyst och tipsad om varma alternativ för att hindra kalla fötter i vinter!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!