Välkommen till din nya favoritblogg!

Barn och idrott, del 1

Jag tror på att upptäcka och uppmuntra rörelseglädje genom att låta idrott vara närvarande och se till att förutsättningarna finns. Med det menar jag att jag kommer medvetet prioritera och se till att mina barn alltid kommer ha gympaskor och kläder som går att röra sig bra i i rätt storlek. Att vi kommer ägna tid och energi åt att vara vältränade själva, så att vi kan leda med hur vi gör och inte med vad vi säger.

Jag tror på att bo nära idrottsmöjligheter. Skog, motionsspår, friidrottsarena, tennisbana eller skidbacke. Helst alltihop på samma gång. Om man inte bor nära får man anstränga sig mer för att göra idrotten tillgänglig. Jag tror på att uppmuntra genom lek och att träningstävla. Att vara med i leken och måla upp bilder om att det är Vinter-OS på gården och låtsas att man är proffs. Att ge plats för en drömvärld där idrotten är ett jobb, eftersom SÅ bra är det att träna.

Jag tror på att se och vara närvarade, utan att värdera. Kan man skjuta bollen olika högt? Hur skulle man göra då? Att kasta löst och kasta hårt kan ha sina olika fördelar. Att hjälpa varandra i ett lag, peppa och stötta är en viktig del av idrott och detta ska alla lära sig tidigt. Det är roligare om man är fler och alla är bäst på något.

Jag tror på variation och att testa på. Balans och kroppskontroll är grunder för i princip alla idrotter. Vill man göra en elitsatsning sen är olika idrotter i kombination världens bästa skola. Att vara med i det lokala laget kan vara ovärderligt för kompisrelationer.

barn och idrott

Springa med pulka, vinterbusa och bygga snökoja. Aktiviteter där en förälder kan visa hur kul det är att jobba med kroppen. Att klä sig för uppgiften hjälper till att ge bästa feeling!

En glad vinnare har öppnat eller öppnar strax sin mailbox och vinner en Isbjörnsoverall. Grattis igen!

Magiska träningshelger!
Klicka nedan för att se vilka bokningsbara träningshelger & events som finns just nu!